Keresés

238,65Ron
178,99Ron

Zsolnay aranykora - Gyugyi L√°szl√≥; Csenkey √Čva; H√°rs √Čva
Zsolnay √Ėr√∂ks√©gkezelŇĎ Nonprofit Kft.; Kossuth Kiad√≥
Gyugyi L√°szl√≥ gyŇĪjtem√©nye sz√°z √ļj t√°rggyal

Dr. Gyugyi L√°szl√≥ mŇĪgyŇĪjtŇĎ k√∂zel 600 ker√°miat√°rgyb√≥l √°ll√≥ Zsolnay-gyŇĪjtem√©nye p√°ratlan √©rt√©ket k√©pvisel. Darabjai a gy√°r 40 √©v√©t √°t√∂lelŇĎ (1870-1910) idŇĎszak√°nak term√©kei, amelyek h√°rom nagy korszakra oszthat√≥k: a historizmus, a millennium √©s a szecesszi√≥ peri√≥dusaira.
A gyŇĪjtem√©ny a P√©cs2010 Eur√≥pa Kultur√°lis FŇĎv√°rosa programnak k√∂sz√∂nhetŇĎen tal√°lt otthonra P√©cs √ļj kultur√°lis v√°rosr√©sz√©ben, a Zsolnay Negyedben. A gyŇĪjtem√©ny m√©lt√≥ hely√©t az erre a c√©lra √°talak√≠tott, szecesszi√≥s Sikorski-vill√°ban tal√°lt√°k meg.
A k√∂nyv a vil√°g legszebb, leggazdagabb Zsolnay-gyŇĪjtem√©ny√©t mutatja be, amelyet Magyarorsz√°gon sz√ľletett, Amerik√°ban √©lŇĎ tulajdonosa √©vtizedeken √°t gyŇĪjt√∂tt kiv√°l√≥ √≠zl√©ssel, szak√©rtelemmel √©s ig√©nyes szeretettel a nagyvil√°g k√ľl√∂nb√∂zŇĎ pontjain.
A t√∂bb mint hatsz√°z darabb√≥l √°ll√≥ gyŇĪjtem√©ny a historizmus, a millennium √©s a szecesszi√≥ idŇĎszak√°b√≥l a Zsolnay-gy√°r cs√ļcsalkot√°sait foglalja mag√°ba, amelyek valaha vil√°gki√°ll√≠t√°sokra vagy k√ľlf√∂ldi piacokra k√©sz√ľltek.
A leg√ļjabb kutat√°sokat is feldolgoz√≥ szak√©rtŇĎi tanulm√°nyok a gyŇĪjtŇĎk sz√°m√°ra k√≠n√°lnak meglepet√©seket, a remek felv√©telek a mŇĪv√©szi t√°rgyak √©lvezŇĎinek. Az elŇĎsz√∂r 2010-ben, a hazat√©r√©s √©v√©ben megjelent k√∂tet √ļj kiad√°sa bemutatja azt a sz√°z √ļj mŇĪt√°rgyat, amelyekkel az ut√≥bbi √©vekben gazdagodott a gyŇĪjtem√©ny.

ISBN: 9789630990578
Kiadva : 2017.
Oldalsz√°m : 416
Méret [mm] : 243 x 337 x 33
K√∂t√©sm√≥d : c√©rnafŇĪz√∂tt k√∂t√∂tt, v√©dŇĎbor√≠t√≥val
Vélemények
Nem akarja m√©g megvenni, de szeretn√© k√©s√Ķbb el√Ķvenni?
Tegye a saját Könyvespolcára. (Csak regisztrált, belépett felhasználóknak)
ElŇĎzm√©nyek
Mostanában megtekintett termékek
  1. Zsolnay aranykora - Gyugyi L√°szl√≥; Csenkey √Čva; H√°rs √Čva
Bejelentkezés
A kosara √ľres
Kiadók
Kiadó információ
Mesélje el másoknak
 
Mes√©lje el valakinek akit √©rdekelhet term√©k√ľnk!
FACEBOOK