Keresés

51,80Ron
38,85Ron

Vel√ľnk besz√©lj, ne r√≥lunk! - Udvarhelyi √Čva Tessza; D√≥sa Mariann
Napvilág Kiadó
H√°tr√°nyokkal indul√≥ aktivist√°k besz√©lnek √©let√ľkrŇĎl √©s munk√°jukr√≥l

"ElŇĎsz√∂r jelzŇĎket kerestem arra, mit √©rzek a k√∂nyv elolvas√°sa ut√°n. Tal√°ltam is sokat: t√∂m√©ny, sokkol√≥, elkeser√≠tŇĎ, torokszor√≠t√≥, sz√≠vbemarkol√≥, rem√©nykeltŇĎ, felemelŇĎ. De azt√°n r√°j√∂ttem, el√©g csup√°n annyit mondani: √©leteket ismerhet meg, aki elolvassa D√≥sa Mariann, N√©meth B√°lint √©s Udvarhelyi Tessza interj√ļit.
A t√°rsadalomtud√≥s szerkesztŇĎk a h√°tt√©rbe l√©pnek, hogy szemtŇĎl szemben l√°thassuk aktivistat√°rsaikat. A tizen√∂t megsz√≥lal√≥ erk√∂lcsi erej√©t m√°r az a t√©ny is igazolja, hogy a nyilv√°noss√°g el√© t√°rj√°k neh√©z, gyakran megr√°z√≥ √©let√ļtjukat, legszem√©lyesebb sorsford√≠t√≥ik, megal√°ztat√°saik, hib√°ik, talpra √°ll√°saik √©s felelŇĎss√©gv√°llal√°suk t√∂rt√©net√©t. Ez a b√°tors√°g √∂nvizsg√°latra, a t√°rsadalomhoz √©s a vil√°ghoz val√≥ viszony√°nak √°tgondol√°s√°ra k√©szteti az olvas√≥t is.
Annak nyom√°n, hogy felt√°rj√°k, milyen √©let√ļt vezette ŇĎket a k√∂z√©leti szerepv√°llal√°shoz, elt√©rŇĎ szem√©lyis√©gek rajzol√≥dnak ki elŇĎtt√ľnk. Ami az egyeness√©g√ľk√∂n √©s p√©ldamutat√≥ emberi tart√°sukon t√ļl √∂sszek√∂ti ŇĎket, az a k√∂z√∂ss√©g √©s az igazs√°goss√°g ir√°nti elk√∂telezetts√©g√ľk. Egyik√ľk azt mondja, az volt az √°lma - rem√©lem, maradt is -, hogy az igazs√°gos t√°rsadalmat val√≥s√≠tsa meg valahol, ak√°r a Marson. Ha komolyan vessz√ľk e szer√©nyen vakmerŇĎ emberek p√©ld√°j√°t, akkor az igazs√°gos t√°rsadalom l√©trehoz√°sa tal√°n sz√≥ba j√∂het egyszer egy m√°sik bolyg√≥n is. P√©ld√°ul, a F√∂ld√∂n. √Čs, ha m√°r arra j√°runk, esetleg annak Magyarorsz√°g nevŇĪ szeglet√©ben."( Lakner Zolt√°n)

ISBN: 9633383902
Kiadva : 2016.
Méret [mm] : 146 x 209 x 19
Kötésmód : ragasztott kartonált
Vélemények
Nem akarja m√©g megvenni, de szeretn√© k√©s√Ķbb el√Ķvenni?
Tegye a saját Könyvespolcára. (Csak regisztrált, belépett felhasználóknak)
ElŇĎzm√©nyek
Mostanában megtekintett termékek
  1. Vel√ľnk besz√©lj, ne r√≥lunk! - Udvarhelyi √Čva Tessza; D√≥sa Mariann
Bejelentkezés
A kosara √ľres
Kiadók
Kiadó információ
Mesélje el másoknak
 
Mes√©lje el valakinek akit √©rdekelhet term√©k√ľnk!
FACEBOOK