Keresés

46,06Ron
39,15Ron

√öj szavak, √ļj jelent√©sek az orosz nyelvben - Kugler Katalin
TINTA K√ĖNYVKIAD√ď KFT
Orosz-magyar szótár

Az olvas√≥ egy t√°g √©rtelemben vett neologizmussz√≥t√°rt tart a kez√©ben. A 80-as √©vek v√©g√©n √©s a 90-es √©vek elej√©n a Szovjetuni√≥ban lezajlott t√°rsadalmi v√°ltoz√°sok a lexika meg√ļjul√°s√°val j√°rtak egy√ľtt. Abban az idŇĎben val√≥s√°ggal el√°rasztott√°k az orosz nyelvŇĪ sajt√≥t az angol nyelvbŇĎl √°tvett sz√≥k√∂lcs√∂nz√©sek, gazdas√°gi szakkifejez√©sek, az addig tiltott szlengszavak, kor√°bban ideol√≥giai alapon mellŇĎz√∂tt kifejez√©sek. Ezek a nyelvi √ļjdons√°gok r√©szben m√°r beker√ľltek a szerzŇĎ √°ltal 1998-ban megjelentetett Orosz-magyar sajt√≥nyelvi sz√≥t√°rba, amelynek sz√≥√°llom√°nya alapos √°tdolgoz√°s ut√°n jelentŇĎs m√©rt√©kben √°tker√ľlt az √ļj sz√≥t√°rba, √©s kieg√©sz√ľlt az az√≥ta eltelt √©vek sor√°n felfedezett √ļj lexikai elemekkel.
A sz√≥t√°rt haszonnal forgathatj√°k mostani √©s egykori nyelvtanul√≥k √©s nyelvtan√°rok, leendŇĎ tolm√°csok √©s ford√≠t√≥k.


Kugler Katalin, a sz√≥t√°r szerzŇĎje a Szegedi Tudom√°nyegyetem Orosz Filol√≥giai Tansz√©k√©nek nyugalmazott docense, t√∂bb egyetemi jegyzet szerzŇĎje, valamint orosz vonatkoz√°s√ļ sz√≥t√°rak szerkesztŇĎje, illetve lektora.

ISBN:9789634090946
Kiadva : 2017.
Oldalsz√°m:212 oldal
Kötés: puhatáblás, ragasztókötött
Vélemények
Nem akarja m√©g megvenni, de szeretn√© k√©s√Ķbb el√Ķvenni?
Tegye a saját Könyvespolcára. (Csak regisztrált, belépett felhasználóknak)
ElŇĎzm√©nyek
Mostanában megtekintett termékek
  1. √öj szavak, √ļj jelent√©sek az orosz nyelvben - Kugler Katalin
Kiadók
Kiadó információ
Mesélje el másoknak
 
Mes√©lje el valakinek akit √©rdekelhet term√©k√ľnk!
FACEBOOK