Keresés

90,65Ron
72,52Ron

Steve Jobs - Isaacson, Walter
HVG Könyvek
iPod. iPhone. iPad. iTunes. Mac. √Čs egy n√©v mindezek m√∂g√∂tt: Steve Jobs. Az Apple-vez√©r √©s Pixar t√°rsalap√≠t√≥ elsŇĎ hivatalos √©letrajza egy nem mindennapi ember √©let√©be enged betekint√©st.
A k√∂nyv √≠r√≥ja az elm√ļlt k√©t √©v sor√°n t√∂bb, mint negyven alkalommal besz√©lgetett Steve Jobsszal. Ezek a besz√©lget√©sek szolg√°ltak a k√∂nyv gerinc√©√ľl, amit tov√°bb sz√≠nes√≠tett vagy √©ppen √°rnyalt a t√∂bb, mint 100 - csal√°dtagokkal, bar√°tokkal, ellens√©gekkel, versenyt√°rsakkal √©s koll√©g√°kkal k√©sz√≠tett - interj√ļ. EzekbŇĎl bontakozik ki Steve Jobs esem√©nyekben gazdag √©lete. Egy olyan ember√©, akinek p√°ratlan kreativit√°sa, t√∂k√©letess√©g ir√°nti szenved√©lye √©s f√©kezhetetlen lelkesed√©se 6 √°gazatot forradalmas√≠tott: szem√©lyi sz√°m√≠t√≥g√©p, anim√°ci√≥s film, zene, telefon, t√°blasz√°m√≠t√≥g√©p √©s a digit√°lis k√∂nyvkiad√°s. Egy olyan vil√°gban, amelyben a t√°rsadalmak a digit√°lis kor gazdas√°g√°t √©p√≠tik, Jobs a legnagyobb p√©ldak√©p. Felismerte, hogy a XXI. sz√°zadban az √©rt√©kteremt√©s igaz√°n hat√©kony m√≥dja a kreativit√°s √©s a technol√≥gia √∂sszekapcsol√°sa, s ez√©rt olyan v√°llalatot hozott l√©tre, amelyben a hat√°rtalan k√©pzelet egyed√ľl√°ll√≥ m√©rn√∂ki teljes√≠tm√©nnyel p√°rosul.
Jobs k√∂zremŇĪk√∂d√∂tt a k√∂nyv k√©sz√≠t√©s√©ben, de teljesen szabad kezet adott az √≠r√≥nak, sŇĎt arr√≥l a jog√°r√≥l is lemondott, hogy a k√©ziratot nyomd√°ba ker√ľl√©s elŇĎtt √°tolvassa. Kifejez√©sre juttatta, hogy vele √©s az √©let√©vel kapcsolatban nincs tabut√©ma, sŇĎt √∂szt√∂n√∂zte az embereket, hogy ŇĎszint√©n nyilatkozzanak r√≥la: "Sok dolgot k√∂vettem el, amire nem vagyok b√ľszke. Mint p√©ld√°ul, hogy teherbe ejtettem a bar√°tnŇĎmet 23 √©vesen, √©s ezt nem is kezeltem a legszebben." - mondta. "De nincs semmi olyan s√∂t√©t titkom, ami ne ker√ľlhetne felsz√≠nre." Jobs ny√≠ltan - sŇĎt n√©ha m√°r brut√°lis ŇĎszintes√©ggel - besz√©l munkat√°rsair√≥l √©s versenyt√°rsair√≥l. A bar√°tai, ellens√©gei √©s koll√©g√°i pedig kendŇĎzetlen√ľl nyilatkoznak szenved√©lyeirŇĎl, f√©lelmeirŇĎl, megalkuv√°st nem tŇĪrŇĎ t√∂k√©letess√©g ut√°ni v√°gy√°r√≥l, gonoszs√°gair√≥l √©s a mindent ellenŇĎrizni akar√≥ megsz√°llotts√°g√°r√≥l - azaz mindazokr√≥l a dolgokr√≥l, amiknek eredm√©nyek√©ppen a nev√©hez fŇĪzŇĎdŇĎ korszakalkot√≥ dolgok megsz√ľlethettek. Jobs a vele kapcsolatba ker√ľlŇĎket k√∂nnyen az ŇĎr√ľletbe tudta kergetni. De szem√©lyis√©ge annyira elv√°laszthatatlan a nev√©hez fŇĪzŇĎdŇĎ √ļj√≠t√°sokt√≥l, ahogy az Apple sz√°m√≠t√≥g√©pe az oper√°ci√≥s rendszer√©tŇĎl. √ćgy Steve Jobs √©lett√∂rt√©nete egyszerre p√©lda√©rt√©kŇĪ √©s tanuls√°gos, tele leck√©kkel innov√°ci√≥r√≥l, jellemrŇĎl, vezet√©srŇĎl √©s √©rt√©kekrŇĎl. Walter Isaacson az Aspen Int√©zet vez√©rigazgat√≥ja, aki kor√°bban a Time fŇĎszerkesztŇĎje √©s a CNN eln√∂ke volt. Olyan sikerk√∂nyvek √≠r√≥ja, mint az Kissinger-√©letrajz √©s az "Einstein: egy zseni √©lete √©s vil√°ga."

ISBN: 9633040652
Kiadva : 2011.
Oldalsz√°m : 642
Méret [mm] : 169 x 240 x 42
K√∂t√©sm√≥d : c√©rnafŇĪz√∂tt k√∂t√∂tt, v√©dŇĎbor√≠t√≥val
Vélemények
Nem akarja m√©g megvenni, de szeretn√© k√©s√Ķbb el√Ķvenni?
Tegye a saját Könyvespolcára. (Csak regisztrált, belépett felhasználóknak)
ElŇĎzm√©nyek
Mostanában megtekintett termékek
  1. Steve Jobs - Isaacson, Walter
    Steve Jobs - Isaacson, Walter
    90,65Ron
    72,52Ron (Kateg√≥ria: Egy√©b)
Kiadók
Kiadó információ
Mesélje el másoknak
 
Mes√©lje el valakinek akit √©rdekelhet term√©k√ľnk!
FACEBOOK