Keresés

90,65Ron
72,52Ron

Soha ne add meg magad - Robert Kershaw
Akadémiai Kiadó
Egy h√°bor√ļs nemzed√©k eml√©kei

Az egyik legnevesebb √©s legink√°bb egy√©ni hang√ļ brit hadt√∂rt√©n√©sz, a kor√°bban magas parancsnoki beoszt√°sokat bet√∂ltŇĎ Robert Kershaw a Soha ne add meg magad lapjain a m√°sodik vil√°gh√°bor√ļ h√©tk√∂znapi r√©sztvevŇĎinek szem√©lyes √©s hiteles hangj√°t sz√≥laltatja meg. A k√ľlf√∂ld√∂n harcol√≥ katon√°kt√≥l azokig, akik a h√°torsz√°g frontj√°n v√≠vt√°k a maguk harc√°t, a szerzŇĎ rendk√≠v√ľl √©rz√©kletes k√©pet t√°r el√©nk arr√≥l a nemzed√©krŇĎl, amely akkor a puszta fennmarad√°s√©rt k√ľzd√∂tt. Kershaw azoknak az embereknek a szavaival besz√©li el a h√°bor√ļ t√∂rt√©net√©t, akik √°t√©lt√©k azt. Elvisz benn√ľnket a Blitz - Anglia bomb√°z√°sa - borzalmas √©jszak√°it√≥l az √Čszak-Afrika hat√°rtalan sivatagj√°ban v√≠vott csat√°kba, a burmai dzsungelh√°bor√ļb√≥l a N√©metorsz√°g f√∂l√© rep√ľlŇĎ Lancaster bomb√°z√≥k fed√©lzet√©re √©s Normandia partjaira. Kershaw k√ľl√∂n√∂s √©rz√©kenys√©ggel √©s meg√©rt√©ssel k√∂zel√≠t k√∂tete t√°rgy√°hoz, aminek tal√°n az is az oka, hogy nem mindennapi csal√°dba sz√ľletett. A sz√ľlei 1945-ben tal√°ltak egym√°sra N√©metorsz√°gban - √©desapja megsz√°ll√≥ brit katona volt, √©desanyja helyi n√©met.

A k√∂nyv veter√°nokkal √©s civilekkel k√©sz√≠tett interj√ļkat, napl√≥- √©s lev√©lr√©szleteket fŇĪz egyetlen folyamm√° Nagy-Britanni√°b√≥l, a Nemzetk√∂z√∂ss√©g orsz√°gaib√≥l √©s N√©metorsz√°gb√≥l. Tan√ļs√°gt√©tel ez azokr√≥l a rendk√≠v√ľli emberekrŇĎl, akik √°t√©lt√©k a m√°sodik vil√°gh√°bor√ļt - √©s akik azzal, hogy nem voltak hajland√≥ak megadni magukat az ellens√©gnek, √∂r√∂kre megv√°ltoztatt√°k √∂nmagukat √©s Nagy-Britannia j√∂vŇĎj√©t is A Soha ne add meg magad a h√°bor√ļ val√≥s√°g√°n t√ļl mintegy meg√©rteti vel√ľnk, hogy a nagy t√∂rt√©nelmi esem√©nyek m√∂g√∂tt mindig emberi sorsok vannak, √©s azok legal√°bb annyira tanuls√°gosak √©s √©rdekesek, mint a nagy emberek nagy d√∂nt√©sei √©s a gig√°szi √ľtk√∂zetek.

Ez az a Kershaw-könyv, amely a legérdekesebb lehet a hadtörténettel nem beoltott olvasónak, a hadtörténettel beoltottakról nem is beszélve.

ISBN: 9789630597579
Kiadva : 2017.
Oldalsz√°m: 460 oldal
Kötés: Keménytáblás
Vélemények
Nem akarja m√©g megvenni, de szeretn√© k√©s√Ķbb el√Ķvenni?
Tegye a saját Könyvespolcára. (Csak regisztrált, belépett felhasználóknak)
ElŇĎzm√©nyek
Mostanában megtekintett termékek
  1. Soha ne add meg magad - Robert Kershaw
Bejelentkezés
A kosara √ľres
Kiadók
Mesélje el másoknak
 
Mes√©lje el valakinek akit √©rdekelhet term√©k√ľnk!
FACEBOOK