Keresés

92,48Ron
69,36Ron

P√°rizs - Rutherfurd, Edward
Alexandra Kiadó (A)
Egy város fényei és árnyai

Minden v√°rosnak, ak√°r az egyes embereknek, megvan a maguk √©lett√∂rt√©nete. Csakhogy a v√°ros √©lett√∂rt√©nete a benne lak√≥k sors√°nak kusza sz√∂ved√©k√©bŇĎl √°ll √∂ssze, √©s nem ismer idŇĎbeli hat√°rokat. Fokozottan igaz ez egy olyan v√°rosra, amely alap√≠t√°sa √≥ta az eur√≥pai kult√ļra √©s civiliz√°ci√≥ k√∂z√©ppontj√°ban √°ll.

Edward Rutherfurd eposzi ig√©nyŇĪ nagyreg√©ny√©ben P√°rizs √©let√©t mes√©li el, m√©gpedig n√©h√°ny csal√°d √©vsz√°zadokon √°t√≠velŇĎ t√∂rt√©net√©nek megrajzol√°s√°val. Tal√°lkozunk itt konzervat√≠v, arisztokrata dinaszti√°val √©s k√©tkezi, forradalmi eszm√©ket vall√≥ munk√°scsal√°ddal csak√ļgy, mint a v√°ros gazdas√°gi v√©rkering√©s√©t biztos√≠t√≥ polg√°ri √©s √ľld√∂z√∂tt zsid√≥ fam√≠li√°val. A gener√°ci√≥k sorsa √ļgy fon√≥dik √∂ssze, mintha az egym√°st v√°lt√≥ nemzed√©kek az elŇĎzŇĎ feladatot folytatn√°k, vagy √©ppen az ŇĎs√∂k √°tk√°t szenvedn√©k el. Egyvalami m√©gis √∂sszetartja ezt a sokf√©le sorsot, a vil√°g √ļgy h√≠vja: P√ĀRIZS.

Rutherfurd lenyŇĪg√∂zŇĎ tabl√≥j√°nak szeml√©l√©se k√∂zben v√©gigk√∂vethetj√ľk a F√©ny V√°ros√°nak viharos t√∂rt√©nelm√©t, de mindig a felemelkedŇĎ vagy √©ppen elbuk√≥ emberi sorsok f√©nyt√∂r√©s√©ben. Hogy amikor az olvas√≥ befejezi ennek a k√∂nyvnek az olvas√°s√°t, az egyik szereplŇĎ megvil√°gosod√°s√°t √°t√©lve kimondhassa: "R√°j√∂ttem, hogy az √©let csod√°s, √©s hatalmas miszt√©rium."

ISBN: 9633576236
Kiadva : 2015.
Oldalsz√°m : 744
Méret [mm] : 165 x 235 x 53
K√∂t√©sm√≥d : ragasztott k√∂t√∂tt v√©dŇĎbor√≠t√≥val
Vélemények
Nem akarja m√©g megvenni, de szeretn√© k√©s√Ķbb el√Ķvenni?
Tegye a saját Könyvespolcára. (Csak regisztrált, belépett felhasználóknak)
ElŇĎzm√©nyek
Mostanában megtekintett termékek
  1. P√°rizs - Rutherfurd, Edward
    P√°rizs - Rutherfurd, Edward
    92,48Ron
    69,36Ron (Kateg√≥ria: T√∂rt√©nelmi)
Bejelentkezés
A kosara √ľres
Kategóriák
Kiadók
Kiadó információ
Mesélje el másoknak
 
Mes√©lje el valakinek akit √©rdekelhet term√©k√ľnk!
FACEBOOK