Keresés

109,15Ron
81,86Ron

Pápák krónikája - Maxwell-Stuart P. G.
Móra Könyvkiadó
A p√°pas√°g t√∂rt√©nete a p√°p√°k uralkod√°sa szerint Szent P√©tertŇĎl napjainkig

A p√°pas√°g a nyugati vil√°g legr√©gebbi int√©zm√©nye. A p√°p√°k k√∂zel k√©tezer √©ven √°t nemcsak az egyik vil√°gvall√°st ir√°ny√≠tott√°k, hanem Eur√≥pa t√∂rt√©net√©ben is szerepet,- gyakran fŇĎszerepet - j√°tszottak. A P√°p√°k kr√≥nik√°ja Szent P√©tertŇĎl XVI. Benedekig, mind a 266 p√°pa √©let√©rŇĎl √©s tetteirŇĎl besz√°mol. Szent P√©ter tr√≥nj√°n sokf√©le ember √ľlt: m√°rt√≠rok √©s szerzetesek, arisztokrat√°k √©s k√∂zrendŇĪek, ferencesek √©s domonkosok, remet√©k, sŇĎt olykor felszenteletlen vil√°giak is. Nagy Szent Le√≥ a hun vez√©rrel, Attil√°val ker√ľlt √∂ssze√ľtk√∂z√©sbe, VII. Piusnak el kellett viselnie azt a megal√°ztat√°st, hogy Bonaparte Nap√≥leon beb√∂rt√∂n√∂zte, √°m k√©sŇĎbb nagylelkŇĪen k√∂zbenj√°rt a raboskod√≥ cs√°sz√°r √©rdek√©ben.
A Vatik√°n uralkod√≥inak t√∂rt√©net√©n kettŇĎss√©g vonul v√©gig: a szent hivatallal j√°r√≥ hatalom √©s felelŇĎss√©g √©s a szent hivatalt bet√∂ltŇĎ haland√≥ szem√©lyek gyeng√©inek kettŇĎss√©ge. X. Le√≥ p√°p√°nak, a renesz√°nsz mŇĪv√©szet egyik legfŇĎbb p√°rtol√≥j√°nak tulajdon√≠tj√°k a mond√°st: "Isten nek√ľnk adta a p√°pas√°got, √©lvezz√ľk h√°t!" Ennek ellen√©re √≥ri√°si n√©pszerŇĪs√©gnek √∂rvendett enged√©kenys√©ge √©s k√∂zvetlen modora miatt. A P√°p√°k kr√≥nik√°ja √°tfog√≥ t√∂rt√©nelmi k√©pet ny√ļjt olvas√≥inak: alaposan mutatja be a p√°pas√°g saj√°tos p√°lyafut√°s√°t, azt, hogy mik√©nt alakult √∂ntudatos spiritu√°lis hivatalb√≥l politikai hatalomm√°, majd pedig a millennium v√©ge fel√© hogyan tal√°lt vissza saj√°t szellemi gy√∂kereihez.
IdŇĎrendi t√°bl√°zataival, adataival, id√©zeteivel √©s gy√∂ny√∂rŇĪ illusztr√°ci√≥ival a P√°p√°k kr√≥nik√°ja nemcsak az iskol√°k √©s k√∂nyvt√°rak sz√°m√°ra n√©lk√ľl√∂zhetetlen k√©zik√∂nyv, de √©lvezetes otthoni olvasm√°ny is, amely a tud√°s gazdag t√°rh√°z√°t k√≠n√°lja a vil√°g egyik leg√∂sszetettebb int√©zm√©ny√©rŇĎl, a p√°pas√°gr√≥l.

ISBN: 9631182651
Kiadva : 2007.
Oldalsz√°m : 248
Méret [mm] : 199 x 260 x 23
K√∂t√©sm√≥d : c√©rnafŇĪz√∂tt k√∂t√∂tt, v√©dŇĎbor√≠t√≥val
Vélemények
Nem akarja m√©g megvenni, de szeretn√© k√©s√Ķbb el√Ķvenni?
Tegye a saját Könyvespolcára. (Csak regisztrált, belépett felhasználóknak)
ElŇĎzm√©nyek
Mostanában megtekintett termékek
  1. Pápák krónikája - Maxwell-Stuart P. G.
Bejelentkezés
A kosara √ľres
Kiadók
Kiadó információ
Mesélje el másoknak
 
Mes√©lje el valakinek akit √©rdekelhet term√©k√ľnk!
FACEBOOK