Keresés

58,27Ron
43,70Ron

Mesepszichológia - Kádár Annamária
Kulcslyuk Kiadó
Az érzelmi intelligencia fejlesztése gyermekkorban


"Kutat√°sok igazolj√°k, hogy az √©letben val√≥ bev√°l√°sunk nem csak √©rtelmi k√©pess√©geinken m√ļlik. Az igazi sikereket √©s - ami m√©g fontosabb! - a belsŇĎ harm√≥ni√°t, az √∂nmagunkkal val√≥ el√©gedetts√©get csak akkor √©rhetj√ľk el, ha k√©pesek vagyunk felismerni a magunk √©s m√°sok √©rzelmeit, kapcsolatokat teremteni, konfliktusokat kezelni, egy√ľttmŇĪk√∂dni, seg√≠ts√©get k√©rni, v√°gyainkat k√©sleltetni, kitartani... Vagyis, ha fejlett az √©rzelmi intelligenci√°nk.

A mese az √©rzelmi intelligencia fejleszt√©s√©nek legfontosabb eszk√∂ze, olyan lelki t√°pl√°l√©k, amely √©letre sz√≥l√≥ nyomokat hagy a gyermekben. Egyr√©szt a mes√©l√©s saj√°tos szitu√°ci√≥ja, bensŇĎs√©ges hangulata adja meg az √©rzelmi biztons√°got, azt a nyugodt, csendes √©s szeretetteljes l√©gk√∂rt, amelyben meg lehet pihenni, el lehet lazulni, a r√≠tust, amivel le lehet z√°rni egy mozgalmas √©s esem√©nyd√ļs napot. √Ām a kisgyerek a mesehallgat√°s sor√°n nemcsak a sz√ľlŇĎre, hanem befel√© is figyel, saj√°t v√°gyainak megfelelŇĎ fant√°ziak√©pet alkot, ami seg√≠ti ŇĎt a nap folyam√°n felgyŇĪlt belsŇĎ fesz√ľlts√©gei, negat√≠v √©rz√©sei, f√©lelmei feldolgoz√°s√°ban.
Adjuk h√°t meg neki a lehetŇĎs√©get arra, hogy az √©gig √©rŇĎ fa cs√ļcs√°ra kis kan√°szk√©nt felkapaszkodhasson! Annak a gyermeknek, aki mes√©t hallgatva nŇĎ fel, var√°zsp√°lc√°ja a saj√°t elm√©je lesz, √©s k√©pzelete, √©rzelmi intelligenci√°ja seg√≠ti majd a megpr√≥b√°ltat√°sok k√∂zepette.
Hogy mik√©nt t√°mogathatjuk ŇĎt ebben? ErrŇĎl √≠rtam ezt a k√∂nyvet, mely t√≠z mes√©t is tartalmaz egy Lilla nevŇĪ kisl√°nyr√≥l, akinek k√©pzeletbeli bar√°tja, T√ľnd√©rbogy√≥ seg√≠t √©rzelmi konfliktusainak megold√°s√°ban. A mes√©k 4-9 √©ves gyerekeknek sz√≥lnak, √©s seg√≠tenek a frusztr√°ci√≥k, csal√≥d√°sok elvisel√©s√©ben, a pozit√≠v √©s negat√≠v √©rzelmek tudatos√≠t√°s√°ban, a f√©lelmek megszel√≠d√≠t√©s√©ben, a testv√©rf√©lt√©kenys√©g kezel√©s√©ben, a vesztes√©gek elfogad√°s√°ban √©s az √∂nfeledt j√°t√©kban. A sz√ľlŇĎknek el√°rulom: √©n voltam az a kisl√°ny, aki att√≥l f√©lt, hogy a boszork√°ny megcsiklandozza a l√°b√°t, √©n vittem haza a kisegeret, ut√°nam j√∂tt ki a nagyap√°m borotvahabos arccal. T√ľnd√©rbogy√≥ pedig az √©n belsŇĎ hangom volt, akit most ebben a form√°ban megszem√©lyes√≠tettem." (a SzerzŇĎ)ISBN: 9638941961
Kiadva : 2012.
Oldalsz√°m : 320
Méret [mm] : 140 x 200 x 0
K√∂t√©sm√≥d : c√©rnafŇĪz√∂tt k√∂t√∂tt
Vélemények
Nem akarja m√©g megvenni, de szeretn√© k√©s√Ķbb el√Ķvenni?
Tegye a saját Könyvespolcára. (Csak regisztrált, belépett felhasználóknak)
ElŇĎzm√©nyek
Mostanában megtekintett termékek
  1. Mesepszichológia - Kádár Annamária
Bejelentkezés
A kosara √ľres
Kiadók
Kiadó információ
Mesélje el másoknak
 
Mes√©lje el valakinek akit √©rdekelhet term√©k√ľnk!
FACEBOOK