Keresés

46,06Ron
36,85Ron

Mátyás fényében, árnyékában - Sumonyi Zoltán
Gabo Könyvkiadó
Aragóniai Beatrix


Arag√≥niai Beatrix a n√°polyi udvarb√≥l indult el, hogy az Eur√≥pa-szerte h√≠res √©s gazdag Hunyadi M√°ty√°s kir√°ly feles√©ge legyen. √Črkezt√©vel √ļj szellem k√∂lt√∂z√∂tt a budai √©s a visegr√°di palot√°ba: a kir√°lyn√© mag√°val hozta It√°li√°b√≥l a humanista √©letst√≠lust. √ćgy megv√°ltoztatta - elsŇĎsorban olasz k√≠s√©rete seg√≠ts√©g√©vel - a divatot, az udvari protokollt √©s a t√°rsas√°gi szok√°sokat is.
A magyar urak term√©szetesen nem n√©zt√©k j√≥ szemmel az idegenek t√©rh√≥d√≠t√°s√°t az √°llami √ľgyek int√©z√©sben √©s a magas egyh√°zi poz√≠ci√≥kban. Beatrix nem tudott tr√≥n√∂r√∂k√∂st sz√ľlni -hogy hatalm√°t fenntartsa-, sz√°mos fronton fel kellett vennie a k√ľzdelmet a magyar vil√°gi √©s egyh√°zi m√©lt√≥s√°gokkal, √≠gy Bak√≥cz Tam√°s egri √©rsekkel √©s M√°ty√°s fi√°val, Corvin J√°nossal is.
Sumonyi Zolt√°n k√∂nyv√©ben egy k√ľzdelmes, viszontags√°gos √©s v√©gsŇĎ soron szomor√ļ k√©p rajzol√≥dik ki egy olyan asszonyr√≥l, aki √©lete v√©g√©ig nem tudott √©s nem akart lemondani kir√°lynŇĎi hatalm√°r√≥l, aki nem vette tudom√°sul, hogy veres√©get szenvedett.


ISBN: 9636894450
Kiadva : 2011.
Oldalsz√°m : 256
Méret [mm] : 147 x 226 x 25
K√∂t√©sm√≥d : ragasztott k√∂t√∂tt v√©dŇĎbor√≠t√≥val
Vélemények
Nem akarja m√©g megvenni, de szeretn√© k√©s√Ķbb el√Ķvenni?
Tegye a saját Könyvespolcára. (Csak regisztrált, belépett felhasználóknak)
ElŇĎzm√©nyek
Mostanában megtekintett termékek
  1. Mátyás fényében, árnyékában - Sumonyi Zoltán
Bejelentkezés
A kosara √ľres
Kiadók
Kiadó információ
Mesélje el másoknak
 
Mes√©lje el valakinek akit √©rdekelhet term√©k√ľnk!
FACEBOOK