Keresés

129,31Ron
88,00Ron

Magyarország története - Romsics Ignác
Kossuth Kiadó
"A rendszerv√°ltoz√°s √≥ta, amely √ļj korszakot nyitott a magyar t√∂rt√©nelemben, Romsics Ign√°c v√°llalkozott elŇĎsz√∂r arra, hogy Magyarorsz√°g t√∂rt√©net√©t a kezdetektŇĎl napjainkig, egy k√∂tetben √°ttekintse.
A t√∂bb mint 600 oldalas nagy √≠vŇĪ munka √∂t fejezetben - k√∂z√©rthetŇĎen √©s olvasm√°nyos st√≠lusban - t√°rgyalja a magyar t√∂rt√©netet. Az elsŇĎ fejezetben a magyar n√©p kialakul√°s√°t √©s K√°rp√°t-medencei megteleped√©s√©t, illetve az ezzel kapcsolatos te√≥ri√°kat foglalja √∂ssze a szerzŇĎ. A m√°sodik t√°rgya a k√∂z√©pkori magyar kir√°lys√°g t√∂rt√©nete, majd a harmadik fejezetben a t√∂r√∂k inv√°zi√≥r√≥l, az orsz√°g h√°rom r√©szre szakad√°s√°r√≥l, √©s a h√°rom politikai egys√©g elt√©rŇĎ fejlŇĎd√©s√©rŇĎl olvashatunk. A negyedik fejezet idŇĎhat√°rai a 18. sz√°zad v√©g√©tŇĎl 1918-19-ig tartanak, az utols√≥, √∂t√∂dik fejezeteben a Horthy-korszakr√≥l, 20. sz√°zadi k√©t nagy traum√°nkr√≥l: Trianonr√≥l √©s a holokausztr√≥l olvashatunk, majd tov√°bbl√©pve az √°llamszocializmusr√≥l, illetve a szovjet megsz√°ll√°s kor√°r√≥l √©s az elm√ļlt negyedsz√°zadr√≥l esik sz√≥. A k√∂tet alapvetŇĎ rendezŇĎ elve teh√©t az idŇĎrend, gerince pedig az √°llam, illetve az √°llami politika t√∂rt√©nete, ugyanakkor sok sz√≥ esik a gazdas√°gi, t√°rsadalmi √©s kultur√°lis viszonyok alakul√°s√°r√≥l, valamint az √©letm√≥d v√°ltoz√°sair√≥l is.
A szöveghez, amely a tudományos ismeretterjesztés legjobb hagyományait követi, gazdag illusztrációs anyag (térképek, reprodukciók és fotók), valamint földrajzi és személynévmutató társul.
E mŇĪ nem az egyes korszakok specialist√°inak, hanem a magyar t√∂rt√©nelem ir√°nt √©rdeklŇĎdŇĎk lehetŇĎ legsz√©lesebb k√∂r√©nek k√©sz√ľlt.
"

ISBN: 9789630990059
Kiadva : 2017.
Oldalsz√°m: 616
Kötésmód: kemény kötés
Vélemények
Nem akarja m√©g megvenni, de szeretn√© k√©s√Ķbb el√Ķvenni?
Tegye a saját Könyvespolcára. (Csak regisztrált, belépett felhasználóknak)
ElŇĎzm√©nyek
Mostanában megtekintett termékek
  1. Magyarország története - Romsics Ignác
Bejelentkezés
A kosara √ľres
Kiadók
Kiadó információ
Mesélje el másoknak
 
Mes√©lje el valakinek akit √©rdekelhet term√©k√ľnk!
FACEBOOK