Keresés

18,36Ron
14,69Ron

Magyarok a hadak √ļtj√°n - Vil√°grasz√≥l√≥ gyŇĎzelmeink - V√©csey Aur√©l
Vagabund Kiadó
A magyars√°g azok k√∂z√© a n√©pek k√∂z√© tartozik, akik k√©nytelenek voltak sokat h√°bor√ļzni. √ćgy egy√ļttal azok k√∂z√© is tartozunk, akik b√ľszk√©bbek a katonai sikereikre, mint a gazdas√°giakra.

Term√©szetesen a magyar t√∂rt√©nelemben is v√°ltogatj√°k egym√°st a gyŇĎztes √©s a vesztes csat√°k, hadj√°ratok. Ez a k√∂nyv csak az √°ltalunk megnyert √ľtk√∂zetekkel, a vil√°grasz√≥l√≥ gyŇĎzelmeinkkel foglalkozik.

Rengeteg ember - magyar √©s nem magyar - adta ak√°r √∂nk√©nt is az √©let√©t √©s v√©r√©t, hogy Magyarorsz√°g ma is l√©tezhessen. N√©lk√ľl√ľk felold√≥dhattunk volna a k√∂z√©p- eur√≥pai n√©pek tenger√©ben.

Vil√°grasz√≥l√≥ gyŇĎztes csat√°ink az al√°bbi TARTALOM szerint k√∂vethetŇĎk nyomon:

- A KALANDOZ√ĀSOK KORA: (A magyar harcmodor; Bemutatkozunk a Nyugatnak, a BRENTAI CSATA /899/; √Ārp√°d diadala, a POZSONYI CSATA /907/);

- AZ √ĀRP√ĀD-H√ĀZI KIR√ĀLYOK GYŇźZELMEI: (GyŇĎzelem a besenyŇĎk ellen, a CSERHALMI CSATA /1068/; Tr√≥nk√∂vetelŇĎ a l√°that√°ron, a FISCHA - MENTI CSATA /1146/; Egy birodalom gyors elveszt√©se, a D√úRNKRUTI CSATA /1278/);

- A F√ČLHOLD √ĀRNY√ČK√ĀBAN - K√úZDELEM A T√ĖR√ĖKKEL: (Hunyadi √©s Kapisztr√°n, a N√ĀNDORFEH√ČRV√ĀRI DIADAL /1456/; M√°ty√°s kir√°ly √©s Kinizsi, a KENY√ČRMEZEI CSATA /1479/; A ‚Äěrossz akol‚ÄĚ, EGER OSTROMA /1552/; A t√∂r√∂k visszaszor√≠t√°sa, BUDA VISSZAV√ČTELE /1686/; A ‚Äěh√≠dfŇĎben fojtom meg ŇĎket‚ÄĚ, a ZENTAI CSATA /1697/);

- AZ 1848-49-ES SZABADS√ĀGHARC: (Jellasics fut√°sa, a P√ĀKOZDI CSATA /1848/; BUDA VISSZAV√ČTELE /1849/);

- AZ ELSŇź VIL√ĀGH√ĀBOR√ö √ČS A TAN√ĀCSK√ĖZT√ĀRSAS√ĀG: (Egy elfeledett gyŇĎzelem, a LIMANOWAI CSATA /1914/; Tengeri √ľtk√∂zet az OTTRANT√ďI SZOROSBAN /1917/; Az √ČSZAKI HADJ√ĀRAT /1919/.

A ‚ÄěMAGYAROK A HADAK √öTJ√ĀN - VIL√ĀGRASZ√ďL√ď GYŇźZELMEINK‚ÄĚ c√≠mŇĪ ezen kiadv√°nyt azoknak az olvas√≥inknak aj√°nljuk, akik tanulm√°nyozni k√≠v√°nj√°k a magyar t√∂rt√©nelem azon idŇĎszakait, amikor t√∂bb sz√°z √©ven kereszt√ľl nagy nemzetk√©nt tartottak benn√ľnket sz√°mon, sz√°mos gyŇĎztes, vil√°grasz√≥l√≥ csat√°t, hadj√°ratot nyert√ľnk, √©s azt is nyomon akarj√°k k√∂vetni, hogy a csat√°k, v√°rostromok le√≠r√°sa mellett mennyire volt fontos az adott √∂sszecsap√°s, milyen dilemm√°k elŇĎzt√©k meg, illetve milyen messzebb hat√≥ k√∂vetkezm√©nyei voltak az adott gyŇĎzelemnek, amelyet t√°gabb t√∂rt√©nelmi √∂sszef√ľgg√©sekbe helyezve is vizsg√°lhatnak.


ISBN: 9789632900971
Kiadva : 2011
Oldalsz√°m: 207
Kötésmód: puha
Méret: 130x200x15
Vélemények
Nem akarja m√©g megvenni, de szeretn√© k√©s√Ķbb el√Ķvenni?
Tegye a saját Könyvespolcára. (Csak regisztrált, belépett felhasználóknak)
ElŇĎzm√©nyek
Mostanában megtekintett termékek
  1. Magyarok a hadak √ļtj√°n - Vil√°grasz√≥l√≥ gyŇĎzelmeink - V√©csey Aur√©l
Bejelentkezés
A kosara √ľres
Kiadók
Kiadó információ
Mesélje el másoknak
 
Mes√©lje el valakinek akit √©rdekelhet term√©k√ľnk!
FACEBOOK