Keresés

16,70Ron
13,36Ron

Magyar tragédia - A trianoni békediktátum
Vagabund Kiadó
A gyal√°zatos b√©kedikt√°tummal kapcsolatban sokak fej√©ben napjainkban is nagy a zŇĪrzavar √©s a hom√°ly. A trianoni b√©kedikt√°tum k√∂vetkezm√©nyek√©nt h√°rom √©s f√©l milli√≥ magyar ker√ľlt idegen uralom al√°. A k√∂ztudatban Magyarorsz√°g p√©ld√°tlan megcsonk√≠t√°s√°nak okair√≥l sz√°mos t√©vhit √©s legenda √©l m√©g ma is. K√∂nyv√ľnkben ezekre a m√≠toszokra is ki fogunk t√©rni.

Sajnos nem is kevesen ma is rom√°nnak nevezik erd√©lyi magyar testv√©reinket, m√°soknak pedig gŇĎz√ľk sincs, mi t√∂rt√©nt Trianonban, vagy egyszerŇĪen egy -r√©gen volt, felejts√ľk el- felki√°lt√°ssal int√©zik el a dolgot. √Čs ami m√©g elszomor√≠t√≥bb: sok hat√°rainkon k√≠v√ľl rekedt magyar nemzett√°rsunk sincs tiszt√°ban azzal, mik√©ppen ker√ľlt oda, √©s milyen nemzetis√©gŇĪ val√≥j√°ban. Ennek a helyzetnek a kialakul√°s√°ban term√©szetesen fontos szerepe van a k√∂rnyezŇĎ orsz√°gok propagand√°j√°nak √©s a becstelen t√∂rt√©nelemtan√≠t√°snak is. Ezzel p√°rhuzamosan az anyaorsz√°g r√©sz√©rŇĎl is hi√°nyos a felvil√°gos√≠t√≥ munka, illetve a seg√≠ts√©g.

A trianoni b√©kedikt√°tum k√∂vetkezm√©nyek√©nt h√°rom √©s f√©lmilli√≥ magyar ker√ľlt idegen uralom al√°. A j√≥zan √©sz, az √©sszerŇĪs√©g azt dikt√°ln√°, hogy minden magyar egyet√©rtsen Trianon igazs√°gtalans√°g√°t illetŇĎen, p√°rt√°ll√°st√≥l f√ľggetlen√ľl, sajnos azonban √©ppen a p√°rtpolitika -√°ld√°sos- tev√©kenys√©ge miatt ebben a k√©rd√©sben sem lehet √∂ssznemzeti egyet√©rt√©s.

Mi, magyarok valahogy semmiben sem √©rt√ľnk egyet...

A k√∂ztudatban Magyarorsz√°g p√©ld√°tlan megcsonk√≠t√°s√°nak okair√≥l sz√°mos t√©vhit √©s legenda √©l m√©g ma is, t√∂bbek k√∂z√∂tt a hat√°rmeg√°llap√≠t√≥ bizotts√°gok helyismeret√©nek hi√°ny√°r√≥l, a Tan√°csk√∂zt√°rsas√°g szerep√©rŇĎl, Clemenceau magyar menye miatti magyargyŇĪl√∂let√©rŇĎl, vagy a p√°rizsi diplomat√°k √°gy√°ban √ľgyesen izgŇĎ-mozg√≥ rom√°n k√©jnŇĎk szerep√©rŇĎl. K√∂nyv√ľnkben term√©szetesen ezekre a m√≠toszokra is ki fogunk t√©rni.


ISBN:
Kiadva :
Vélemények
Nem akarja m√©g megvenni, de szeretn√© k√©s√Ķbb el√Ķvenni?
Tegye a saját Könyvespolcára. (Csak regisztrált, belépett felhasználóknak)
ElŇĎzm√©nyek
Mostanában megtekintett termékek
  1. Magyar tragédia - A trianoni békediktátum
Bejelentkezés
A kosara √ľres
Kiadók
Kiadó információ
Mesélje el másoknak
 
Mes√©lje el valakinek akit √©rdekelhet term√©k√ľnk!
FACEBOOK