Keresés

92,31Ron
69,23Ron

Magyar n√©pi k√©zmŇĪvess√©g - Bede B√©la
Corvina Kiadó
A Corvina tematikus √ļtik√∂nyvsorozat√°nak hatodik k√∂tete a n√©pi k√©zmŇĪvess√©grŇĎl sz√≥l, amelynek szinonim√°jak√©nt a n√©pi iparmŇĪv√©szet, az √©lŇĎ n√©pmŇĪv√©szet, a hagyom√°nyŇĎrzŇĎ k√©zmŇĪvess√©g √©s a kort√°rs n√©pmŇĪv√©szet kifejez√©seket is szokt√°k haszn√°lni. A n√©pi k√©zmŇĪves - ellent√©tben a korl√°tlan mŇĪv√©szi szabads√°ggal rendelkezŇĎ iparmŇĪv√©sszel - tiszteletben tartja a hagyom√°nyokat. Term√©kei form√°ja √©s d√≠sz√≠t√©se is alapvetŇĎen hagyom√°nyŇĎrzŇĎ, b√°r az √ļj√≠t√°s sem teljesen idegen tŇĎle.
√ötik√∂nyv√ľnkben a 35 √©ves m√ļlttal rendelkezŇĎ N√©pmŇĪv√©szeti Egyes√ľletek Sz√∂vets√©g√©nek (NESZ) csoportos√≠t√°s√°t k√∂vetj√ľk, amely 15 szakmai bizotts√°g keretei k√∂z√© sorolja be a n√©pi k√©zmŇĪvesszakm√°kat. Ezt eg√©sz√≠tett√ľk ki a hangszerk√©sz√≠tŇĎkkel. A 16 csoport mindegyik√©n√©l r√∂viden ismertetj√ľk a hozz√° tartoz√≥ n√©pi k√©zmŇĪvesmesters√©geket, √©s csoportonk√©nt bemutatunk n√©h√°ny mestert c√≠mmel, el√©rhetŇĎs√©ggel: √∂sszesen 112 n√©pi k√©zmŇĪvessel ismerkedhet meg az olvas√≥.
A sorozat elŇĎzŇĎ k√∂teteihez hasonl√≥an mind a 16 fejezet v√©g√©n felsoroljuk azonban a t√∂bbi mestert is, √≠gy tov√°bbi 392 n√©pi k√©zmŇĪves el√©rhetŇĎs√©g√©t adjuk meg. Tov√°bb√° a k√∂nyv v√©g√©n - c√≠mmel √©s el√©rhetŇĎs√©ggel - felsoroljuk azt a 142 nyitott mŇĪhelyt √©s alkot√≥h√°zat, ahol a mŇĪhelyekben foly√≥ k√©zmŇĪvesmunk√°val √©s a mesterekkel is megismerkedhet a l√°togat√≥.
Az √ļtik√∂nyvet t√∂bbsz√°z sz√≠nes fot√≥ teszi szeml√©letess√©. A t√°j√©koz√≥d√°st t√©rk√©p √©s GPS-koordin√°t√°k seg√≠tik.

ISBN: 9789631364187
Kiadva : 2017.
Oldalsz√°m: 360 oldal
Méret: 130 mm x 197 mm
Kötés: Kartonált
Vélemények
Nem akarja m√©g megvenni, de szeretn√© k√©s√Ķbb el√Ķvenni?
Tegye a saját Könyvespolcára. (Csak regisztrált, belépett felhasználóknak)
ElŇĎzm√©nyek
Mostanában megtekintett termékek
  1. Magyar n√©pi k√©zmŇĪvess√©g - Bede B√©la
Kiadók
Kiadó információ
Mesélje el másoknak
 
Mes√©lje el valakinek akit √©rdekelhet term√©k√ľnk!
FACEBOOK