Keresés

175,75Ron
149,39Ron

Madárhatározó - Killian Mullarney - Lars Svensson - Dan Zetterström
Park könyvkiadó
Európa és Magyarország legátfogóbb terepi határozója

A Mad√°rhat√°roz√≥ a Magyarorsz√°gon, Eur√≥p√°ban, √Čszak-Afrik√°ban √©s a K√∂zel-Keleten megfigyelhetŇĎ mad√°rfajok √°tfog√≥ k√©zik√∂nyve. KezdŇĎ √©s tapasztalt mad√°rmegfigyelŇĎk sz√°m√°ra egyar√°nt alapmŇĪnek sz√°m√≠t. A magyar piacon m√°r 15 √©ve folyamatosan jelen l√©vŇĎ k√∂nyv √ļj, jav√≠tott kiad√°s√°ban - a legfrissebb kutat√°si √©s rendszerez√©si eredm√©nyekkel √∂sszhangban - √ļjabb tudom√°nyos nevek m√≥dosultak. Emellett a magyarorsz√°gi mad√°rfajok gyakoris√°gi k√≥djainak friss√≠t√©s√©re is sor ker√ľlt.
oA k√∂tet t√∂bb mint 900 k√ľl√∂nb√∂zŇĎ fajt √©s sz√°mos alfajt t√°rgyal √°ttekinthetŇĎ rendszerez√©sben, ebbŇĎl t√∂bb mint 800-at r√©szletesen bemutat. Ez azt jelenti, hogy a vil√°g minden tizedik mad√°rfaj√°r√≥l sz√≥ esik benne.
oA prec√≠zen szerkesztett sz√∂vegek ismertetik az egyes fajok testm√©ret√©t, √©lŇĎhely√©t, elterjed√©s√©t, hat√°roz√≥b√©lyegeit, alfajait √©s hangj√°t.
oA mintegy 200 k√©poldalon t√∂bb mint 3500, elŇĎsz√∂r ebben a k√∂tetben publik√°lt mad√°rfestm√©ny mutatja be, hogy nem√©tŇĎl, kor√°t√≥l, elterjed√©s√©tŇĎl √©s az √©vszakt√≥l f√ľggŇĎen mik√©ppen v√°ltozik egy-egy faj megjelen√©se. Az illusztr√°ci√≥k a madarakat esetenk√©nt jellegzetes k√∂rnyezet√ľkben is szeml√©ltetik.
oA k√©pt√°bl√°kon a madarak fontos b√©lyegeit kiemelŇĎ nyilak √©s k√©pal√°√≠r√°sok seg√≠tik a k√∂nnyebb eligazod√°st.
oAz elterjed√©si t√©rk√©pek t√°j√©koztatnak a k√∂ltŇĎ- √©s telelŇĎter√ľletekrŇĎl, valamint a vonul√°si √ļtvonalakr√≥l is.

A Mad√°rhat√°roz√≥t, melyet h√°rom elismert, vil√°gj√°r√≥ ornitol√≥gus √≠rt √©s illusztr√°lt, a vil√°g egyik legjobb k√©zik√∂nyv√©nek tartj√°k. A madarak ir√°nt √©rdeklŇĎdŇĎk ugyanolyan elmaradhatatlan kell√©ke, mint a t√°vcsŇĎ.

ISBN: 9789633553961
Kiadva : 2017.
Oldalsz√°m: 447
Kötés: Keménytáblás
Vélemények
Nem akarja m√©g megvenni, de szeretn√© k√©s√Ķbb el√Ķvenni?
Tegye a saját Könyvespolcára. (Csak regisztrált, belépett felhasználóknak)
ElŇĎzm√©nyek
Kiadók
Kiadó információ
Mesélje el másoknak
 
Mes√©lje el valakinek akit √©rdekelhet term√©k√ľnk!
FACEBOOK