Keresés

51,80Ron
38,85Ron

Kisalföldi vadásznapló - Balogh Gábor
Lazi Kiadó
ElsŇĎ gyermekkori olvasm√°ny√©lm√©nyem volt Sz√©chenyi Zsigmond afrikai vad√°sznapl√≥ja, a Csui. M√°r ekkor elhat√°roztam, hogy vad√°sz leszek, mi t√∂bb, vad√°sz√≠r√≥.Mi sem term√©szetesebb, hogy vad√°sznapl√≥t is vezetek, m√°r oladi vad√°sztanul√≥-korom √≥ta. Hossz√ļ t√©li est√©ken, ha v√©letlen√ľl nem √©ppen vad√°szik az ember, j√≥ a cser√©pk√°lyha mellett √ľld√∂g√©lve belelapozni r√©gi napl√≥kba, √ļjra √°t√©lni sikeres √©s sikertelen vadŇĪz√©sek bŇĪv√∂let√©t, eml√©kezni diadalokra √©s levonni kudarcok tanuls√°gait.
K√∂nyvemben egy kisalf√∂ldi vad√°szt√°rsas√°g ter√ľlet√©n 1992 √©s 1996 k√∂z√∂tt √°t√©lt esem√©nyek k√∂z√ľl v√°logattam. Igyekeztem minden ott honos vadfaj vad√°szat√°b√≥l szemezgetni egy keveset. Az√≥ta n√©h√°ny √°ltalam le√≠rt dologr√≥l kider√ľlt, hogy t√©vedtem, de ezeket is v√°ltozatlanul hagytam, hiszen az √≠r√≥t nem csak b√∂lcs megl√°t√°sai, hanem t√©ved√©sei is jellemzik.
A napl√≥√≠r√°s meglehetŇĎsen intim mŇĪfaj. Nem a nagyk√∂z√∂ns√©gnek k√©sz√ľl. Ha m√©gis nyilv√°noss√°g el√© t√°rjuk, kiszolg√°ltatjuk magunkat, gyarl√≥s√°gainkr√≥l mindenki tudom√°st szerez. A napl√≥nak nem hazudhatunk, nem sz√©p√≠thet√ľnk a dolgokon. Ha m√©gis megtessz√ľk, √∂nmagunkat csapjuk be. √ćr√°som olvasva bizony√°ra sokan lesznek, akik majd j√≥kat nevetnek rajtam, meg mindazon, amit le√≠rtam, amit gondolok, amiben hiszek. V√°llalom. Ez vagyok √©n, √©s sem r√∂vid, sem hossz√ļ t√°v√ļ terveim k√∂zt nem szerepel, hogy megv√°ltozzak.

ISBN: 9789632673202
Kiadva : 2017.
Oldalsz√°m: 288 oldal
Méret: 210 mm x 140 mm x 12 mm
Kötés: kemény kötés
Vélemények
Nem akarja m√©g megvenni, de szeretn√© k√©s√Ķbb el√Ķvenni?
Tegye a saját Könyvespolcára. (Csak regisztrált, belépett felhasználóknak)
ElŇĎzm√©nyek
Mostanában megtekintett termékek
  1. Kisalföldi vadásznapló - Balogh Gábor
Kiadók
Kiadó információ
Mesélje el másoknak
 
Mes√©lje el valakinek akit √©rdekelhet term√©k√ľnk!
FACEBOOK