Keresés

55,31Ron
44,25Ron

Kir√°lyok √©s kir√°lynŇĎk
Kossuth Kiadó
Birodalmak √©s monarchi√°k lenyŇĪg√∂zŇĎ t√∂rt√©nete az √≥kort√≥l napjainkig

Az uralkod√≥k az emberis√©g t√∂rt√©nelm√©nek meghat√°roz√≥ alak√≠t√≥i voltak, √©s a vil√°g bizonyos r√©szein m√©g ma is azok: orsz√°gokat egyes√≠tettek, osztottak fel vagy d√ļltak fel. Bookazinunk a vil√°g olyan ikonikus, jelentŇĎs hat√°s√ļ uralkod√≥it mutatja be, mint Nagy K√°roly, VIII. Henrik vagy II. Vilmos.
N√©melyik√ľk √≥ri√°si hatalmat √∂r√∂k√∂lt, m√°soknak kem√©nyen meg kellett harcolniuk az√©rt, hogy kez√ľkbe vehess√©k, amit jussuknak v√©ltek. Akadt, aki h√°bor√ļt ind√≠tott, hogy erej√©t fitogtassa, vagy √©ppen megh√≥d√≠tsa a vil√°got. Sz√°mos kir√°lynŇĎ, √≠gy p√©ld√°ul a XVI. sz√°zadban uralkod√≥ angol I. Erzs√©bet √©s m√°r az √ļj korban regn√°l√≥ Vikt√≥ria b√°mulatos er√©llyel ir√°ny√≠totta orsz√°g√°t.
Harminc uralkod√≥ √©let√©be pillanthatunk be, mindannyian valamilyen m√≥don befoly√°solt√°k a t√∂rt√©nelem menet√©t. Sz√©tv√°lasztjuk az igazs√°got √©s a m√≠toszt Art√ļr kir√°ly legend√°j√°ban, szemtan√ļi lesz√ľnk egy afrikai birodalom sz√ľlet√©s√©nek, v√©g√ľl √°ttekintj√ľk minden idŇĎk leghosszabb ideje uralkod√≥ kir√°lynŇĎje, II. Erzs√©bet uralkod√°s√°nak hatvan√∂t √©v√©t.
Az eredeti, angol nyelvŇĪ kiad√°s anyag√°t kieg√©sz√≠tett√ľk a magyar t√∂rt√©nelem n√©h√°ny sorsford√≠t√≥ kir√°ly√°nak √©s kir√°lynŇĎj√©nek portr√©j√°val.

ISBN: 9789630991339
Kiadva : 2017.
Oldalsz√°m: 146 oldal
Kötés: kemény kötés
Vélemények
Nem akarja m√©g megvenni, de szeretn√© k√©s√Ķbb el√Ķvenni?
Tegye a saját Könyvespolcára. (Csak regisztrált, belépett felhasználóknak)
ElŇĎzm√©nyek
Mostanában megtekintett termékek
  1. Kir√°lyok √©s kir√°lynŇĎk
    Kir√°lyok √©s kir√°lynŇĎk
    55,31Ron
    44,25Ron (Kateg√≥ria: Egy√©b)
Bejelentkezés
A kosara √ľres
Kiadók
Kiadó információ
Mesélje el másoknak
 
Mes√©lje el valakinek akit √©rdekelhet term√©k√ľnk!
FACEBOOK