Keresés

18,31Ron
13,73Ron

Kicsi vagy hatalmas? - Dr. Gyarmati Zsuzsanna
LaBeGer Hungary Kft.
Az Avogadro-állandó nagysága

Az Avogadro-√°lland√≥r√≥l k√©mia √≥r√°n hallunk elŇĎsz√∂r. A nagys√°g√°t nagyon neh√©z elk√©pzelni. Kicsi vagy hatalmas?
A k√∂nyv erre a k√©rd√©sre ad v√°laszt. 50 p√©ld√°n kereszt√ľl √©rz√©kelteti a szerzŇĎ az Avogadro-sz√°m m√©ret√©t. √Črdekes olvasm√°ny, ahol az olvas√≥ akaratlanul elkezd sz√°molni, mik√∂zben rengeteg dolgot tud meg a k√∂r√ľl√∂tt√ľnk l√©vŇĎ vil√°gr√≥l, emberekrŇĎl, √°llatokr√≥l. ElsŇĎsorban 12 √©ves kort√≥l aj√°nljuk, amikor m√°r tiszt√°ban van az olvas√≥ a sz√°mok norm√°l alakj√°nak fogalm√°val. Kiv√°l√≥ olvasm√°ny felnŇĎtteknek is.

"Mekkora sz√°m a 600.000.000.000.000.000.000.000?
Ha csak abb√≥l indulkunk ki, hogy 1 mol hidrog√©n atom t√∂mege csup√°n 1,00727 g, r√∂gt√∂n r√°v√°ghatn√°nk, nem nagy. A k√∂nyv v√©g√©re azonban rem√©lhetŇĎleg mindenki tudja majd √©rz√©kelni, hogy az Avogadro-√°lland√≥ egy hatalmas sz√°m.
Ebben a k√∂nyvben 50 p√©ld√°t tal√°lhat minden kedves Olvas√≥, melyekben sz√°mos, a l√©tezŇĎ vil√°gegyetem egy-egy k√∂nnyed√©n elk√©pzelhetŇĎ mennyis√©gŇĪ anyag√°t haszn√°ltam fel, t√∂bbsz√∂r a val√≥s√°gt√≥l elrugaszkodott k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt.
A k√∂nyv kiv√°l√≥ lehetŇĎs√©get ad arra, hogy az Olvas√≥ ellenŇĎrizze saj√°t mag√°t, mennyire ismeri a m√©rt√©kegys√©geket, a k√∂zt√ľk l√©vŇĎ √°tv√°lt√°sokat, az ar√°nyoss√°gokat, a sz√°zal√©ksz√°m√≠t√°st, s olvas√°s k√∂zben sz√°mos √©rt√©kes term√©szettudom√°nyos ismerettel bŇĎv√≠theti tud√°s√°t.
J√≥ sz√≥rakoz√°st, j√≥ sz√°mol√°st a p√©ld√°k tanulm√°nyoz√°sa k√∂zben!" (a SzerzŇĎ)

ISBN: 9631261295
Kiadva : 2016.
Oldalsz√°m : 24
Méret [mm] : 148 x 209 x 2
Kötésmód : ragasztott kartonált
Vélemények
Nem akarja m√©g megvenni, de szeretn√© k√©s√Ķbb el√Ķvenni?
Tegye a saját Könyvespolcára. (Csak regisztrált, belépett felhasználóknak)
ElŇĎzm√©nyek
Mostanában megtekintett termékek
  1. Kicsi vagy hatalmas? - Dr. Gyarmati Zsuzsanna
Bejelentkezés
A kosara √ľres
Kiadók
Mesélje el másoknak
 
Mes√©lje el valakinek akit √©rdekelhet term√©k√ľnk!
FACEBOOK