Keresés

64,56Ron
51,65Ron

Ki beszél itt a Megváltóról? - G. Nagy László
Jaffa Kiadó
Sz√°mos vall√°s √©s filoz√≥fia l√©tezik, amelyek √©les vonalat h√ļznak a f√∂ldi j√≥l√©t √©s a t√ļlvil√°gi boldogs√°g k√∂z√©. Mintha e vil√°gi szenved√©seink, f√°jdalmaink, lemond√°saink √°ltal nyern√©nk el bel√©pŇĎjegy√ľnket a mennybe, √©s ha t√ļls√°gosan j√≥l √©rezz√ľk magunkat a bŇĎr√ľnkben idelenn, az komoly ker√©kk√∂tŇĎje volna a felt√°mad√°snak. Kev√©s enn√©l m√©rgezŇĎbb gondolattal tal√°lkozni. A szkeptikus ember szem√©vel n√©zve √©rtelmetlen minden √∂nmag√°√©rt val√≥ szenved√©s, hiszen ha nincs felt√°mad√°s, r√°ford√≠t√°saink sosem t√©r√ľlnek meg. √Ām nem kell hitetlennek lenn√ľnk ahhoz, hogy k√©ts√©gbe vonjuk az aszk√©ta l√©tforma egyed√ľl √ľdv√∂z√≠tŇĎ mivolt√°t. √Čppen J√©zus tan√≠t√°sai jelentik a garanci√°t arra, hogy ugyanaz az √ļt vezet a mennybe, amely a val√≥di f√∂ldi boldogs√°ghoz is. Isten orsz√°ga itt van k√∂r√ľl√∂tt√ľnk.
Van-e l√©tjogosults√°guk napjainkban J√©zus tan√≠t√°sainak? G. Nagy L√°szl√≥ szerint igen, sŇĎt azt vallja, hogy az √öjsz√∂vets√©g nem csak a h√≠vŇĎknek adhat √ļtmutat√°st. Ehhez azonban √ļjra kell √©rtelmezn√ľnk, √ļj megvil√°g√≠t√°sba kell helyezn√ľnk a j√©zusi p√©ld√°zatokat.
A t√©kozl√≥ fi√ļ t√∂rt√©nete vil√°gi szemsz√∂gbŇĎl a felnŇĎtt√© v√°l√°sr√≥l sz√≥l, √©s az eg√©sz emberis√©get jelk√©pezheti, ahogy kizs√°km√°nyolja - elt√©kozolja - f√∂ldi anyagi javait. A kisebbik fi√ļt hajtja a kalandv√°gy, hogy pr√≥b√°ra tegye √∂nmag√°t. A hagyom√°nyos "j√°rt utat a j√°ratlan√©rt el ne hagyj" elv√©vel szemben J√©zus p√©ld√°zat√°ban az apa √ļtj√°ra engedi fi√°t, √©s t√°rt karokkal fogadja, amikor az, megtanulva a leck√©t, hazat√©r.
A Ki besz√©l itt a Megv√°lt√≥r√≥l? tizenegy p√©ld√°zata arra sarkall, hogy √°tgondoljuk, mi a szerepe ma az egyh√°zaknak, √©s felismerj√ľk, a j√©zusi tan√≠t√°sok mindenki sz√°m√°ra √ļtmutat√≥ul szolg√°lhatnak. A szerzŇĎ k√∂nyve v√©g√©n megfogalmazza a saj√°t t√≠zparancsolat√°t, amelynek k√∂z√©ppontj√°ban az emberszeretet √°ll.
G. NAGY L√ĀSZL√ď 45 √©ves k√∂zgazd√°sz, a p√©nz√ľgyek hŇĪv√∂s vil√°g√°ban tev√©kenykedik. A t√©ma ir√°nti √©rdeklŇĎd√©s√©t vall√°sos sz√ľleinek, valamint egykori k√∂z√©piskol√°j√°nak, a szentendrei Ferences Gimn√°ziumnak k√∂sz√∂nheti.

ISBN: 9786155715150
Kiadva : 2017.
Oldalsz√°m: 246 oldal
Méret: 200 mm x 140 mm x 200 mm
Kötés: Kartonált
Vélemények
Nem akarja m√©g megvenni, de szeretn√© k√©s√Ķbb el√Ķvenni?
Tegye a saját Könyvespolcára. (Csak regisztrált, belépett felhasználóknak)
ElŇĎzm√©nyek
Mostanában megtekintett termékek
  1. Ki beszél itt a Megváltóról? - G. Nagy László
Kiadók
Kiadó információ
Mesélje el másoknak
 
Mes√©lje el valakinek akit √©rdekelhet term√©k√ľnk!
FACEBOOK