Keresés

36,81Ron
27,61Ron

Karácsonyi álom - Sík Sándor
Lazi Könyvkiadó
S√≠k S√°ndor, az egykori piarista szerzetes, rendtartom√°nyfŇĎn√∂k, k√∂ltŇĎ √©s irodalomtud√≥s m√©ltatlanul feled√©sre √≠t√©ltetett a 20. sz√°zad m√°sodik fel√©ben. Szellemi √∂r√∂ks√©g√©t d√∂ntŇĎ r√©szben a piarista iskol√°k, mŇĪhelyek gondozt√°k.
K√∂lt√©szet√©ben kereste az √ļj utakat, a h√≠vŇĎ ember megnyilatkoz√°si form√°it, ugyanakkor ŇĎrizte a magyar kereszt√©ny l√≠rai hagyom√°nyt is. E gazdag, soksz√≠nŇĪ √©letmŇĪ √ļjrafelfedez√©s√©re v√°llalkozik a k√∂tet, melyben a kar√°csonyi √ľnnep gondolatk√∂r√©hez tartoz√≥ k√∂ltem√©nyek √©s az istenes versek ker√ľltek egy-egy csokorba.
J√©zus sz√ľlet√©s√©nek √ľnnepe a kereszt√©ny egyh√°z kiemelkedŇĎ esem√©nye, S√≠k S√°ndor po√©zis√°nak is fontos ihletŇĎje. Elfog√≥dva vall a kar√°csony csod√°j√°r√≥l, √©s megejtŇĎ sz√©ps√©ggel festi meg M√°ria alakj√°t, aki "cs√≥kkal hajol a j√°szolka f√∂l√©be".
Istenes verseiben a k√∂ltŇĎ sorai a hit miszt√©rium√°t fejezik ki, a megfoghatatlan √©s l√°thatatlan, csak a lelk√ľnk √°ltal √©rzett Istent, akit azonban folyamatosan keres√ľnk, sokszor egy √©leten √°t, mert maga a TeremtŇĎ k√≥dolta lelk√ľnkbe ezt a csillap√≠thatatlan v√°gyat.

ISBN: 9632672649
Kiadva : 2015.
Oldalsz√°m : 136
Méret [mm] : 125 x 197 x 0
K√∂t√©sm√≥d : c√©rnafŇĪz√∂tt k√∂t√∂tt
Vélemények
Nem akarja m√©g megvenni, de szeretn√© k√©s√Ķbb el√Ķvenni?
Tegye a saját Könyvespolcára. (Csak regisztrált, belépett felhasználóknak)
ElŇĎzm√©nyek
Mostanában megtekintett termékek
  1. Karácsonyi álom - Sík Sándor
Bejelentkezés
A kosara √ľres
Kiadók
Kiadó információ
Mesélje el másoknak
 
Mes√©lje el valakinek akit √©rdekelhet term√©k√ľnk!
FACEBOOK