Keresés

55,50Ron
41,63Ron

Hollóasszony - Ugron Zsolna
Libri Könyvkiadó
Ugron Zsolna √ļj reg√©ny√©ben megkap√≥ √©rz√©kenys√©ggel √°br√°zolja Szil√°gyi Erzs√©betet, a "nagy dolgokra hivatott, isteni k√ľldet√©ssel felruh√°zott lelket". A meggy√∂t√∂rt √©s k√ľl√∂nc l√°nyt, aki k√©ptelen k√∂zel engedni b√°rkit is mag√°hoz. A hat√°rozott √©s okos nŇĎt, aki megtanul √©rv√©nyes√ľlni egy f√©rfiak uralta vil√°gban. Az any√°t, aki b√°rmire k√©pes, hogy megv√©dje gyermekeit. Az asszonyt, aki naggy√° v√°lni seg√≠tette a Hunyadiakat.

"Megj√∂tt a m√°sik Hunyadi J√°nos, √©s engem csak az √©rdekelt, megv√©d-e, √≠g√©ri-e, hogy erŇĎs falak k√∂z√∂tt tart, m√≠g √©lek. Azt felelte, megv√©d. Azt mondta, hogy csak az nem f√©l, aki m√°sok√©rt cselekszik. Nem √©rtettem, de mindent odaadtam volna az√©rt, hogy meg√©rtsem, hogyan lehet f√©lelem n√©lk√ľl √©lni. Az √∂ccs√©t kedvesebbnek tal√°ltam. Kedvesebb is lett a lelkemnek. Ha voltam szerelmes, a fiatalabb Hunyadiba voltam. Sz√ľks√©gem az idŇĎsebbre volt. A testem egyiket sem v√°gyta, soha f√©rfit nem akart. Csak fi√ļkat, gyermeket, azt akartam. Magamnak." (r√©szlet a k√∂nyvbŇĎl)

"Ugron Zsolna megint lebilincselŇĎ k√∂nyvet √≠rt. A var√°zslatos magyar m√ļlt vil√°g√°ba mer√≠ti az olvas√≥t ez a szuggeszt√≠v √©s √©rz√©keny reg√©ny; megelevenedik a k√∂z√©pkor, megtelik √©rzŇĎ, szenvedŇĎ, √∂r√∂mre v√°gy√≥ emberekkel. Nemcsak meg√©rtj√ľk: megtapasztaljuk, a bŇĎr√ľnk√∂n √©rezz√ľk s a szereplŇĎkkel egy√ľtt √©lj√ľk meg a 15. sz√°zad magyarjainak sors√°t." (P√©terfy Gergyely)

ISBN : 9634330196
Megjelenés : 2016.11.25.
K√∂t√©sm√≥d : ragasztott k√∂t√∂tt v√©dŇĎbor√≠t√≥val
Oldalsz√°m : 160
Méret [mm] : 110 x 185 x 25
Vélemények
Nem akarja m√©g megvenni, de szeretn√© k√©s√Ķbb el√Ķvenni?
Tegye a saját Könyvespolcára. (Csak regisztrált, belépett felhasználóknak)
ElŇĎzm√©nyek
Mostanában megtekintett termékek
  1. Hollóasszony - Ugron Zsolna
    Hollóasszony - Ugron Zsolna
    55,50Ron
    41,63Ron (Kateg√≥ria: Sz√©pirodalmi)
Bejelentkezés
A kosara √ľres
Kategóriák
Kiadók
Kiadó információ
Mesélje el másoknak
 
Mes√©lje el valakinek akit √©rdekelhet term√©k√ľnk!
FACEBOOK