Keresés

90,65Ron
72,52Ron

H√°zi bor√°szkod√°s - Eperjesi Imre
MezŇĎgazda Kiad√≥
Aligha van olyan telep√ľl√©s haz√°nkban, ahol ne foglalkozn√°nak h√°zi fogyaszt√°sra sz√°nt borok k√©sz√≠t√©s√©vel. A szŇĎlŇĎ-borosgazd√°nak √°ltal√°ban a saj√°t bora √≠zlik a legjobban, melyhez lelkileg is k√∂tŇĎdik.
Nekik sz√≥l Eperjesi Imre k√∂nyve, aki a szŇĎlŇĎ √©s a bor ir√°nti szeretet√©t sz√ľlŇĎv√°ros√°b√≥l, Gy√∂ngy√∂srŇĎl √©s a sz√ľlŇĎi h√°zb√≥l hozta mag√°val. Saj√°t telep√≠t√©sŇĪ, 50 √©ves szŇĎlŇĎskertj√©ben t√∂bb √©vtizedes egyetemi bor√°szati oktat√≥i tev√©kenys√©ge sor√°n, majd nyugd√≠jas kor√°ban tov√°bbra is szinte napi kapcsolatban van a szŇĎlŇĎvel, pinc√©j√©ben √©rlelt bor√°val. A szŇĎlŇĎ √©s a bor ugyanis √°lland√≥ t√∂rŇĎd√©st, fel√ľgyeletet ig√©nyel, hogy ez a nemes nedŇĪ min√©l finomabb, √©lvezetesebb lehessen.
Tapasztalatait, bork√©sz√≠t√©si praktik√°it, tud√°s√°t, elhivatotts√°g√°t, a szŇĎlŇĎ √©s a bor ir√°nti szeretet√©t adja √°t azoknak az olvas√≥knak, akik bort szeretn√©nek elŇĎ√°ll√≠tani saj√°t vagy v√°s√°rolt szŇĎlŇĎbŇĎl, mustb√≥l. K√∂nyv√©ben kiemelten √≠r a szŇĎlŇĎrŇĎl is, abb√≥l a megfontol√°sb√≥l, hogy a j√≥ bor alapja a j√≥l megv√°lasztott ter√ľlet √©s az odaillŇĎ szŇĎlŇĎfajta, az idŇĎben v√©gzett √°pol√°si munk√°k, a helyesen megv√°lasztott sz√ľret idŇĎpontja. A c√©l az √≠z- √©s zamatanyagokban gazdag bor, amelynek szakszerŇĪ k√©sz√≠t√©se, kezel√©se, √©rlel√©se r√©v√©n asztalunkra ker√ľlhet a legnemesebb alkoholos ital.
A k√∂nyv ehhez k√≠v√°n szakszerŇĪ seg√≠ts√©get ny√ļjtani j√≥l √©rthetŇĎ st√≠lusban megfogalmazva, sok √°br√°val kieg√©sz√≠tve. A szerzŇĎ l√©p√©srŇĎl l√©p√©sre vezeti az olvas√≥t azon a sz√©p, de gyakran nem is k√∂nnyŇĪ √ļton, aminek az eredm√©nye a saj√°t bor, amelyet csal√°di k√∂rben, valamint bar√°taival egy√ľtt j√≥√≠zŇĪen fogyaszthat.

ISBN: 9632866871
Kiadva : 2014.
Oldalsz√°m : 188
Méret [mm] : 175 x 243 x 19
K√∂t√©sm√≥d : c√©rnafŇĪz√∂tt k√∂t√∂tt
Vélemények
Nem akarja m√©g megvenni, de szeretn√© k√©s√Ķbb el√Ķvenni?
Tegye a saját Könyvespolcára. (Csak regisztrált, belépett felhasználóknak)
ElŇĎzm√©nyek
Mostanában megtekintett termékek
  1. H√°zi bor√°szkod√°s - Eperjesi Imre
Kiadók
Kiadó információ
Mesélje el másoknak
 
Mes√©lje el valakinek akit √©rdekelhet term√©k√ľnk!
FACEBOOK