Keresés

107,11Ron
85,69Ron

Hajdanvolt sz√ľretek, zsend√ľlŇĎ gerezdek - M√≥d L√°szl√≥; Simon Andr√°s
Sz√ľlŇĎf√∂ld K√∂nyvkiad√≥
SzŇĎl√©szeti-bor√°szati hagyom√°nyok a K√°rp√°t-medenc√©ben (1875-1920)

Kinyitni egy k√∂nyvet, kinyitni egy √ľveg bort... az √©let √ľnnepi pillanatai ezek. √Čppen ez√©rt azt javaslom - ha m√©g nem tette volna meg -, t√∂lts√∂n egy poh√°r finom bort, √©s annak t√°rsas√°g√°ban lapozza fel e hatalmas t√©m√°t fel√∂lelŇĎ, teljess√©gre t√∂rekvŇĎ, hi√°nyp√≥tl√≥ k√∂nyv√©t.
A K√°rp√°t-medence kiv√°l√≥ borai v√©gig k√≠s√©rik az √©let√ľnket. Vel√ľnk vannak, amikor √∂r√∂m√ľnkre, siker√ľnkre koccintunk, sz√°m√≠thatunk r√°juk nagy bar√°ti besz√©lget√©sekn√©l, j√≥kedvŇĪ csal√°di √∂sszej√∂vetelek sor√°n, sorsford√≠t√≥ √©s elgondolkodtat√≥ pillanatokban egyar√°nt. M√©gis ritk√°n gondolunk bele, hogy a boroknak is megvan a maga √©lete, a maga t√∂rt√©nete. Egy sz√©p verset olvasva k√≠v√°ncsiak lesz√ľnk a k√∂ltŇĎ szem√©ly√©re, arc√°ra, √©let√©re, egy sz√©p dalr√≥l azt is tudni akarjuk, mikor, hol √©s hogyan sz√ľletett. Aki val√≥ban szereti √©s tiszteli a borokat, az ugyan√≠gy √©rdeklŇĎdik a borvid√©kek f√∂ldje, levegŇĎje, √©ghajlata, a szŇĎlŇĎfajt√°k tulajdons√°gai, a szŇĎl√©szet √©s bor√°szat mesters√©gbeli fog√°sai √©s hagyom√°nyai ir√°nt.
A mond√°s √ļgy tartja, borban az igazs√°g. A magyar borvid√©kek nedŇĪire azonban enn√©l sokkal t√∂bb is igaz. Borban a hagyom√°ny, a t√∂rt√©nelem, az eml√©kezet. Borban az √ľnnep, a jelen √∂r√∂me, a pillanat meg√©l√©se. √Čs borban a rem√©ny, a lehetŇĎs√©g, a j√∂vŇĎ is. Ezt a teljess√©get mutatj√°k be a kez√©ben tartott k√∂nyv szerzŇĎi, ha v√°llalkozik r√°, hogy gondolatban vel√ľk egy√ľtt bebarangolja a K√°rp√°t-medence borvid√©keit.

ISBN: 6155214431
Kiadva : 2015.
Oldalsz√°m : 280
Méret [mm] : 210 x 297 x 0
K√∂t√©sm√≥d : c√©rnafŇĪz√∂tt k√∂t√∂tt
Vélemények
Nem akarja m√©g megvenni, de szeretn√© k√©s√Ķbb el√Ķvenni?
Tegye a saját Könyvespolcára. (Csak regisztrált, belépett felhasználóknak)
Akik megvették a terméket még ezt is választották:
ElŇĎzm√©nyek
Mostanában megtekintett termékek
  1. Hajdanvolt sz√ľretek, zsend√ľlŇĎ gerezdek - M√≥d L√°szl√≥; Simon Andr√°s
Kiadók
Kiadó információ
Mesélje el másoknak
 
Mes√©lje el valakinek akit √©rdekelhet term√©k√ľnk!
FACEBOOK