Keresés

73,07Ron
58,46Ron

Ha Latin-Amerika irányítaná a világot - Oscar Guardiola-Rivera
Gondolat Kiadói Kör,
Mik√©nt fogja √°tvezetni a D√©l az √Čszakot a 22. sz√°zadba?

Mik√∂zben a vil√°g leggazdagabb nemzetei komoly v√°ls√°gokkal k√ľzdenek, latin-amerikai orsz√°gok vezetŇĎi t√∂megeket tudnak mobiliz√°lni politik√°juk t√°mogat√°s√°ra, helyileg j√≥l alkalmazhat√≥ √©s fenntarthat√≥ alternat√≠v√°kat dolgoznak ki.
Miért?
Az Amazonas-medence n√©pei egykor saj√°t t√∂rt√©nelm√ľk urai voltak. Kem√©ny munk√°val alak√≠tott√°k √°t vesz√©lyes term√©szeti k√∂rnyezet√ľket: √∂nt√∂zŇĎcsatorn√°kat √©p√≠tettek √©s foly√≥kat szab√°lyoztak √≠gy az √°ltaluk kialak√≠tott v√©dett helyeken a civiliz√°ci√≥ vir√°gz√°snak indulhatott. A Londoni Egyetemen tan√≠t√≥ kolumbiai filoz√≥fus a rejtett t√∂rt√©nelmi √∂sszef√ľgg√©sektŇĎl az √ļjs√°gokban megjelenŇĎ h√≠rek fel√© haladva vizsg√°l√≥dik. Kit√©r a b√°ny√°kb√≥l elhurcolt nemesf√©mek √©s az eur√≥pai kapitalizmus fejlŇĎd√©s√©nek kev√©sb√© ismert √∂sszef√ľgg√©seire. Foglalkozik a 19. sz√°zadi f√ľggetlens√©gi h√°bor√ļk etnikai-vall√°si √∂sszet√©tel√©vel, hiszen ezek a t√∂r√©svonalak hat√°rozz√°k meg a mai politikai konfliktusokat is: meszticek √©s feket√©k harcolnak a m√©g mindig jav√°ban feh√©r elit r√©teg √°ltal birtokolt b√°ny√°k, √ľltetv√©nyek, olaj- √©s g√°zmezŇĎk feletti monop√≥liumok√©rt.
A szerzŇĎ biztosra veszi az Egyes√ľlt √Āllamokban az √©vsz√°zad k√∂zepe t√°j√°n bek√∂vetkezŇĎ latin hatalom√°tv√©telt. Az Irakban √©s Afganiszt√°nban szolg√°l√≥ amerikaiak m√°r megismerhett√©k azt az √ļj, vegyes bŇĎrsz√≠nŇĪ latin elitet is a latin-amerikai hazafias mozgalmak √ľgyn√∂keit , amelynek tagjai elsŇĎsorban politikai inform√°ci√≥szerz√©s √©s lobbiz√°s c√©lj√°b√≥l utaznak k√ľlf√∂ldre.
A könyv hasznos olvasmány azoknak, akik a regionális történéseket tágabb világpolitikai perspektívában szeretik szemlélni.


ISBN: 9789636937140
Kiadva : 2016.
Oldalsz√°m: 442 oldal
K√∂t√©s: f√ľles, karton√°lt
Vélemények
Nem akarja m√©g megvenni, de szeretn√© k√©s√Ķbb el√Ķvenni?
Tegye a saját Könyvespolcára. (Csak regisztrált, belépett felhasználóknak)
ElŇĎzm√©nyek
Mostanában megtekintett termékek
  1. Ha Latin-Amerika irányítaná a világot - Oscar Guardiola-Rivera
Bejelentkezés
A kosara √ľres
Kiadók
Kiadó információ
Mesélje el másoknak
 
Mes√©lje el valakinek akit √©rdekelhet term√©k√ľnk!
FACEBOOK