Keresés

64,56Ron
48,42Ron

Fekete lobogók - Warrick, Joby
Twister Média Kft.
Az Iszl√°m √Āllam felemelked√©se

A Pulitzer-d√≠jas riporter, Joby Warrick brili√°ns k√∂nyv√©ben nyomon k√∂veti, hogyan sz√ľletett meg az ISIS k√∂zvetlen elŇĎdje egy t√°voli jord√°niai b√∂rt√∂nben, hogy k√©t amerikai eln√∂k akaratlan seg√≠ts√©g√©vel l√°ngba bor√≠tsa a K√∂zel-Keletet.

Amikor Jord√°nia korm√°nya 1999-ben politika mened√©kjogot adott politikai menek√ľltek egy csoportj√°nak, nem volt tudat√°ban annak, hogy befogadta vel√ľk Abu Muszab az-Zark√°vit, akinek vezet√©s√©vel megalakul az a szervezet, amely az eg√©sz K√∂zel-Keletet mag√°√©nak k√∂veteli majd.
A Fekete lobog√≥k szokatlan m√≥don k√ľl√∂nb√∂zŇĎ karakterek szemsz√∂g√©bŇĎl mutatja meg, hogy egyetlen ember fanatizmusa, valamint Bush √©s Obama eln√∂k√∂k ball√©p√©sei hogyan vezethettek od√°ig, hogy az ISIS Irak √©s Sz√≠ria nagy r√©sz√©re vethette √°rny√©k√°t. Zark√°vi kezdetben egy Irak √©szaki r√©sz√©n fekvŇĎ b√°zisr√≥l koordin√°lta a terrorcselekm√©nyek v√©grehajt√°s√°t, de a felkel√©s vezetŇĎj√©v√© csak a 2003-as amerikai beavatkoz√°s ut√°n v√°lt. Az Egyes√ľlt √Āllamok t√©vedett, amikor Bin L√°den √©s Szadd√°m Huszein √∂sszek√∂tŇĎj√©nek v√©lt√©k, √≠gy akaratlanul is z√°szlaja al√° terelt√©k a hozz√° hasonl√≥ sz√©lsŇĎs√©geseket. Lefejez√©ses kiv√©gz√©sek √©s √∂ngyilkos mer√©nyletek eg√©sz sor√°t hajtott√°k v√©gre eg√©szen 2006-ig, amikor a jord√°niai √©s amerikai h√≠rszerz√©s inform√°ci√≥i alapj√°n siker√ľlt l√©gicsap√°st m√©rni Zark√°vi b√ļv√≥hely√©re. A mozgalom azonban t√ļl√©lte teremtŇĎj√©t. ElŇĎsz√∂r Iraki al-K√°ida, majd Iraki √©s Sz√≠riai Iszl√°m √Āllam (ISIS) n√©ven vetett√©k meg l√°bukat az Irak √©s Sz√≠ria hat√°r√°n fekvŇĎ senki f√∂ldj√©n. A sz√≠riai polg√°rh√°bor√ļ 2011-es kit√∂r√©se ut√°n az Egyes√ľlt √Āllamok passz√≠v maradt, az ISIS pedig es√©lyt kapott r√°, hogy Zark√°vi √°lm√°t beteljes√≠tve l√©trehozza ultrakonzervat√≠v iszl√°m kalif√°tus√°t.
Warrick a CIA √©s a jord√°niai titkosszolg√°lat magas rang√ļ munkat√°rsait√≥l szerzett inform√°ci√≥k alapj√°n √≠rta meg a k√∂nyv√©t. Diplomat√°k, k√©mek, t√°bornokok √©s √°llamfŇĎk szemsz√∂g√©bŇĎl l√°thatjuk, hogyan j√∂hetett l√©tre az al-K√°id√°n√°l is nagyobb fenyeget√©s, minden erŇĎfesz√≠t√©s√ľk ellenre.
A Fekete lobog√≥k figyelemre m√©lt√≥ alaposs√°ggal mutatja be napjaink legveszedelmesebb sz√©lsŇĎs√©ges szervezet√©nek t√∂rt√©net√©t.

ISBN: 6155631269
Kiadva : 2016.
Oldalsz√°m : 416
Méret [mm] : 142 x 200 x 26
Kötésmód : ragasztott kartonált
Vélemények
Nem akarja m√©g megvenni, de szeretn√© k√©s√Ķbb el√Ķvenni?
Tegye a saját Könyvespolcára. (Csak regisztrált, belépett felhasználóknak)
ElŇĎzm√©nyek
Mostanában megtekintett termékek
  1. Fekete lobogók - Warrick, Joby
    Fekete lobogók - Warrick, Joby
    64,56Ron
    48,42Ron (Kateg√≥ria: Politol√≥gia)
Bejelentkezés
A kosara √ľres
Kiadók
Kiadó információ
Mesélje el másoknak
 
Mes√©lje el valakinek akit √©rdekelhet term√©k√ľnk!
FACEBOOK