Keresés

73,81Ron
55,36Ron

ErŇĎss Zsolt - A Himal√°j√°n√°l magasabbra - F√∂ldes Andr√°s
Libri Könyvkiadó
"ErŇĎss Zsolt be√°llt a Mount Everest cs√ļcsa fel√© kanyarg√≥ sorba. Mi volt az a parancs, ami az √©jszaka k√∂zep√©n kil√∂kte az embereket a h√°l√≥zs√°k meleg√©bŇĎl, hogy sip√≠t√≥ t√ľdŇĎvel feltuszkolja ŇĎket a fagyott, s√∂t√©t √©s kem√©ny vil√°gv√©g√©re? A lass√ļ mozdulatokb√≥l, a k√©ts√©gbeesetten r√°ng√≥ sz√≠vbŇĎl nem lehetett kiolvasni a v√°laszt. Az √©let alapvetŇĎ k√©rd√©seire ugyanis nincs felelet. Mi√©rt √©bred fel az ember, ha tudja, ha majd elalszik, mi√©rt szeret, ha elm√ļlik a hev√ľlet, √©s mi√©rt √©l, ha a v√©g√©n biztosan meghal."
Ahogy ErŇĎss Zsolt √©lete, √ļgy √©letrajzi k√∂nyve sem szokv√°nyos. A t√∂rt√©netekbŇĎl megismerhetj√ľk a hegym√°sz√≥ kalandjait Erd√©lytŇĎl a Himal√°j√°ig, az elsŇĎ sziklam√°sz√°st√≥l a legutols√≥ exped√≠ci√≥ig. Az alpinizmus mellett felt√°rul elŇĎtt√ľnk √Āzsia, Afrika √©s D√©l-Amerika egzotikus vil√°ga, amelyek √©vtizedek alatt a hegym√°sz√≥ m√°sodik otthon√°v√° v√°ltak. A k√∂nyv azonban akkor is lenyŇĪg√∂zŇĎ lenne, ha fŇĎszereplŇĎje ki sem l√©pne a kertj√©bŇĎl. ErŇĎss Zsolt nem csak azt mes√©li el, hogyan h√≥d√≠totta meg elsŇĎ magyark√©nt a vil√°g legmagasabb cs√ļcs√°t, hanem azt is, hogy mi√©rt nem esett k√©ts√©gbe egyik l√°b√°nak elveszt√©se ut√°n, √©s mi√©rt volt egy√©rtelmŇĪ, hogy folytatnia kell a hegym√°sz√°st.
A neves alpinista kalandjait, életét olyan bölcs eltökéltség hajtja, amely ötleteket adhat számunkra is, hogyan váltsuk valóra vágyainkat a Föld egy távoli pontján, vagy akár egészen közel.
"Nem zaklat fel, hogy elvesz√≠tettem a l√°bam. Amikor p√∂r√∂gtem, zuhantam a szikl√°k k√∂zt, meg is halhattam volna. A baleset ut√°n annyit mondtam a feles√©gemnek, √∂r√ľl√∂k, hogy √©lek. B√°rhogyan is, de √©lek, √©s ez a l√©nyeg."
A reg√©nyes √©letrajz √≠r√≥ja, F√∂ldes Andr√°s amellett, ogy ErŇĎss Zsolt bar√°tja, hegym√°sz√≥ is. Elk√≠s√©rte ŇĎt n√©h√°ny exped√≠ci√≥j√°ra, hogy bel√ľlrŇĎl mutathassa meg ezt a f√©lelmetes, ugyanakkor lenyŇĪg√∂zŇĎ vil√°got.


ISBN: 9633101421
Kiadva : 2012.
Oldalsz√°m : 300
Méret [mm] : 0 x 0 x 0
K√∂t√©sm√≥d : c√©rnafŇĪz√∂tt k√∂t√∂tt
Vélemények
Nem akarja m√©g megvenni, de szeretn√© k√©s√Ķbb el√Ķvenni?
Tegye a saját Könyvespolcára. (Csak regisztrált, belépett felhasználóknak)
ElŇĎzm√©nyek
Mostanában megtekintett termékek
  1. ErŇĎss Zsolt - A Himal√°j√°n√°l magasabbra - F√∂ldes Andr√°s
Kiadók
Kiadó információ
Mesélje el másoknak
 
Mes√©lje el valakinek akit √©rdekelhet term√©k√ľnk!
FACEBOOK