Keresés

49,95Ron
37,46Ron

Elnémult harangok - Rákosi Viktor
Lazi Könyvkiadó
Szerelmi t√∂rt√©netk√©nt, √©s messzirŇĎl indul a cselekm√©ny. Az erd√©lyi reform√°tus teol√≥gus, a tehets√©ges Sim√°ndy P√°l kitŇĪnŇĎ bizony√≠tv√°nyokkal, √°m megt√∂rt sz√≠vvel t√©r haza UtrechtbŇĎl Kolozsv√°rra. A reform√°tus p√ľsp√∂ktŇĎl azt k√©ri, hogy a koldusok papja, az elhagyottak t√°masza, a szenvedŇĎk vigasztal√≥ja lehessen. √ćgy ker√ľl Magyargarab√≥ra, Bod P√©ter egykori templom√°ba, a g√∂rg√©nyi havasok k√∂z√©, hogy a magyars√°g megmarad√°s√°nak v√©gv√°ri vit√©ze legyen e nyomorultul tengŇĎdŇĎ havasi faluban.
Sim√°ndynak azonban nemcsak a nyomorral, a babon√°kkal, a tudatlans√°ggal kell megk√ľzdenie, hanem az erŇĎszakosan terjeszkedŇĎ rom√°n ortodox egyh√°z helybeli k√©pviselŇĎj√©vel, Todorescu p√≥p√°val is.
A nyelvek, a kult√ļr√°k √©s felekezetek p√°rharc√°ban v√°ratlan fordulat √°ll be, amikor Sim√°ndy ŇĎr√ľlten beleszeret a rom√°n pap l√°ny√°ba, Floric√°ba. Eleve kil√°t√°stalan szerelm√ľk epiz√≥djai egy sz√∂rnyŇĪ trag√©dia fel√© vezetŇĎ √ļt √°llom√°sai, amelynek betetŇĎz√©sek√©ppen a lelk√©sz r√°j√∂n, hogy a l√°ny apja a bukaresti nagyrom√°n irredenta k√∂zpont √ľgyn√∂ke...
A lebilincselŇĎen izgalmas, epiz√≥dr√≥l epiz√≥dra dr√°maibb√° v√°l√≥, szenved√©lyes hangszerel√©sŇĪ √©s sokr√©tŇĪ reg√©ny a nemzet katasztrof√°lis sors√°t a maga √©rzelmi √©let√©ben m√©lyen meg√©lŇĎ hŇĎs t√∂rt√©nete.


ISBN: 9632672120
Kiadva : 2013.
Oldalsz√°m : 264
Méret [mm] : 151 x 215 x 22
K√∂t√©sm√≥d : c√©rnafŇĪz√∂tt k√∂t√∂tt
Vélemények
Nem akarja m√©g megvenni, de szeretn√© k√©s√Ķbb el√Ķvenni?
Tegye a saját Könyvespolcára. (Csak regisztrált, belépett felhasználóknak)
Akik megvették a terméket még ezt is választották:
ElŇĎzm√©nyek
Mostanában megtekintett termékek
  1. Elnémult harangok - Rákosi Viktor
    Elnémult harangok - Rákosi Viktor
    49,95Ron
    37,46Ron (Kateg√≥ria: Romantikus)
Bejelentkezés
A kosara √ľres
Kategóriák
Kiadók
Kiadó információ
Mesélje el másoknak
 
Mes√©lje el valakinek akit √©rdekelhet term√©k√ľnk!
FACEBOOK