Keresés

12,93Ron
10,34Ron

Elárulva és meggyalázva - Földi Pál
Huszár Kiadó
A székely hadosztály és dandár története


Erdély! Ez a szó, ez a "földrajzi fogalom" megdobogtatja ma is minden igaz magyar ember szívét.
Erd√©ly m√°r Attila kir√°ly idej√©tŇĎl fogva a mi√©nk, √©s az is marad. Erd√©ly titokzatos f√∂ld, a csod√°k birodalma. Rejtelmes tartom√°ny, nagy rengeteg erdŇĎk, hatalmas hegyek, magas havas ormok, amelyek f√∂l√∂tt, m√©g n√©ha megjelenik √©s ott kereng a Turul.
Erd√©ly t√∂bbet jelent egymilli√≥ ott √©lŇĎ magyarn√°l, sz√°zszor, ezer, ezerszer t√∂bbet ezen kicsiny orsz√°gr√©sz minden f√°j√°n√°l, s√≥j√°n√°l, arany√°n√°l √©s egy√©b kincs√©n√©l. Erd√©ly a t√∂bb mint ezer√©ves magyar hist√≥ria, a magyar nemzeti hagyom√°nyok, a magyar k√∂lt√©szet ihletet ad√≥, megszentelt helye, Itt tiszt√°bb a magyar, magyarabb a sz√≥, m√©lyebb a magyar hazafis√°g, mint m√°shol. Erd√©ly adta a magyars√°gnak Saroltot, Szent Istv√°n √©desanyj√°t, a Hunyadiakat, B√°thory √©s Bocskai Istv√°nt, Bethlen G√°bort, a R√°k√≥cziakat, Andr√°ssyakat √©s a Tisz√°kat. √Čs adta azt az utols√≥ csapatot is, amely az elsŇĎ vil√°gh√°bor√ļ veres√©g√©t k√∂vetŇĎen is tov√°bb harcolt az ezer√©ves hat√°rok√©rt.
Ez a m√©ltatlanul elfeledett, majd a marxista t√∂rt√©n√©szek √°ltal lehaza√°rul√≥zott kis fegyveres erŇĎ, amely nem hagyta mag√°t lefegyverezni sem K√°rolyi Mih√°lyt√≥l, sem Kun B√©l√°t√≥l, az erd√©lyi magyarok egy hŇĎs alakulata, a Sz√©kely Hadoszt√°ly volt.
ElŇĎtt√ľk tiszteleg ez az √≠r√°s.

ISBN: 9638984104
Kiadva : 2013.
Oldalsz√°m : 216
Méret [mm] : 120 x 200 x 15
Kötésmód : ragasztott kartonált
Vélemények
Nem akarja m√©g megvenni, de szeretn√© k√©s√Ķbb el√Ķvenni?
Tegye a saját Könyvespolcára. (Csak regisztrált, belépett felhasználóknak)
ElŇĎzm√©nyek
Mostanában megtekintett termékek
  1. Elárulva és meggyalázva - Földi Pál
Bejelentkezés
A kosara √ľres
Kiadók
Kiadó információ
Mesélje el másoknak
 
Mes√©lje el valakinek akit √©rdekelhet term√©k√ľnk!
FACEBOOK