Keresés

41,62Ron
31,22Ron

Dorian Gray arcképe - Wilde, Oscar
Alinea Kiadó
Klasszik sorozat 2.


Oscar Wilde e reg√©ny√©vel v√°lt ismertt√© √©s elismertt√©, egyesek szem√©ben a kor botr√°ny√≠r√≥j√°v√°. A c√≠mszereplŇĎ Dorian Gray: √°rtatlan, irigyelt sz√©ps√©gŇĪ fiatalember, aki √ļjdons√ľlt bar√°tja elt√©r√≠ti addigi √©let√©tŇĎl, bevezeti a t√°rsas√°gi √©let √∂nzŇĎ, √©lvhajh√°sz vil√°g√°ba. A sz√©ps√©g√©re r√°√©bredŇĎ Dorian az √∂r√∂k fiatals√°g√©rt a lelk√©t is eladn√°. V√°gya teljes√ľl, s f√©lelmetes √°talakul√°s kezdŇĎdik, melyben a vonz√≥ fiatalemberrŇĎl k√©sz√ľlt portr√© lesz a l√©lek v√°ltoz√°s√°nak t√ľk√∂rk√©pe.
A reg√©nybŇĎl sz√°mos id√©zet v√°lt sz√°ll√≥ig√©v√©, √©s sokan feldolgozt√°k a mŇĪvet. Az egyik elsŇĎ adapt√°ci√≥ja "Az √©let kir√°ly" c√≠mŇĪ film volt 1918-ban - a k√©sŇĎbb horrorfilmek v√°mp√≠rszerepeiben vil√°gh√≠rŇĪv√© v√°lt - Lugosi B√©la fŇĎszerepl√©s√©vel, m√≠g csaknem sz√°z √©vvel k√©sŇĎbb Ben Barnes, Rebecca Hall √©s az Oscar-d√≠jas Colin Firth keltett√©k √©letre a filmv√°sznon a klasszikus t√∂rt√©netet.
Kosztol√°nyi DezsŇĎ ford√≠t√°s√°nak most elŇĎsz√∂r megjelenŇĎ √°tdolgozott kiad√°sa az Alinea Kiad√≥ Klasszik sorozat√°nak m√°sodik k√∂tete.


ISBN: 9639659636
Kiadva : 2011.
Oldalsz√°m : 260
Méret [mm] : 110 x 180 x 21
Kötésmód : ragasztott kartonált
Vélemények
Nem akarja m√©g megvenni, de szeretn√© k√©s√Ķbb el√Ķvenni?
Tegye a saját Könyvespolcára. (Csak regisztrált, belépett felhasználóknak)
ElŇĎzm√©nyek
Mostanában megtekintett termékek
  1. Dorian Gray arcképe - Wilde, Oscar
Kiadók
Kiadó információ
Mesélje el másoknak
 
Mes√©lje el valakinek akit √©rdekelhet term√©k√ľnk!
FACEBOOK