Keresés

29,41Ron
22,06Ron

Betyár / Jószerencsét - Móricz Zsigmond
Kossuth Kiadó Zrt.
M√≥ricz Zsigmond pr√≥zai mŇĪvei 23. k√∂tet

"M√≥ricz Zsigmond √©letmŇĪv√©nek hat√°sa √©s √©rt√©kel√©se napjaink irodalmi k√∂zv√©lem√©ny√©ben rendk√≠v√ľli v√°ltoz√°sokon megy √°t. A M√≥ricz-napl√≥k √©s m√°s forr√°smunk√°k kiad√°sa, a leg√ļjabban k√©zbe vehetŇĎ M√≥ricz-monogr√°fia, az "√ļjraolvas√≥" tanulm√°nyk√∂tetek, a megpezsd√ľlt irodalomt√∂rt√©neti eszmecser√©k az olvas√≥k√∂z√∂ns√©get is egy √ļj M√≥ricz-k√©p megismer√©s√©re sarkallhatja. Sorozatunk alkalmas eddig indokolatlanul h√°tt√©rbe szorult remekmŇĪvek f√∂lfedez√©s√©re √©s a k√∂zismert - ink√°bb csak emlegetett - munk√°k √©lm√©nyteli befogad√°s√°ra.

Egy reg√©ny, amelyik az elsŇĎ vil√°gh√°bor√ļ kit√∂r√©s√©nek h√≠r√©vel maradt f√©lbe, s √©pp arr√≥l mes√©l, mi√©rt is volt folytathatatlan az elŇĎzŇĎ sz√°zadfordul√≥ b√©ke√©veinek vil√°ga - ez az 1914-ben √≠rt J√≥szerencs√©t.
S egy "nemes ponyva" h√ļsz esztendŇĎvel k√©sŇĎbb, amelyik ugyanezekbe a b√©ke√©vekbe lovagoltat egy r√©gvolt, romantikus figur√°t, hogy az ŇĎ szem√©vel l√°ssuk: vagyonok, tervek √©s szerelmek mind hazugs√°gra √©p√ľlnek - ez a '36-ban √≠rt Bety√°r." (a Kiad√≥)

ISBN: 9630976909
Kiadva : 2014.
Oldalsz√°m : 336
Méret [mm] : 140 x 205 x 25
Kötésmód : ragasztott kötött
Vélemények
Nem akarja m√©g megvenni, de szeretn√© k√©s√Ķbb el√Ķvenni?
Tegye a saját Könyvespolcára. (Csak regisztrált, belépett felhasználóknak)
ElŇĎzm√©nyek
Mostanában megtekintett termékek
  1. Betyár / Jószerencsét - Móricz Zsigmond
Bejelentkezés
A kosara √ľres
Kategóriák
Kiadók
Kiadó információ
Mesélje el másoknak
 
Mes√©lje el valakinek akit √©rdekelhet term√©k√ľnk!
FACEBOOK