Keresés

54,39Ron
46,23Ron

Bátran élni - Almási Kitti
Kulcslyuk Kiadó
F√©lelmeink √©s g√°tl√°saink lek√ľzd√©se

"Rengeteg g√°tl√°s √©s f√©lelem van benn√ľnk m√©g a legegyszerŇĪbb helyzetekben is - retteg√ľnk att√≥l, hogy ha megmutatunk magunkb√≥l valamit, akkor kitessz√ľk magunkat m√°sok kritik√°j√°nak, √≠t√©let√©nek, elutas√≠t√°s√°nak.
Sokkal egyszerŇĪbbnek tŇĪnik, ha ink√°bb elrejtŇĎz√ľnk a szerepeink m√∂g√©, ha nem mondjuk ki, amit gondolunk, ha nem fejezz√ľk ki, amit √©rz√ľnk, mert √≠gy nem szolg√°ltatjuk ki magunkat annak, hogy m√°sok nem fogadnak el √©s nem szeretnek benn√ľnket.
√Člj√ľk-e √≠gy le az √©let√ľnket? √ďvatoss√°gunkban nem hagyjuk-e ki √©ppen a l√©nyeget? K√©pesek lehet√ľnk-e val√≥di intimit√°sra, megval√≥s√≠thatjuk-e legm√©lyebb v√°gyainkat, ha √°lland√≥ √∂nv√©delemre rendezked√ľnk be?
√ögy l√°tom, a legt√∂bb ember nem meri azt az √©letet √©lni, amit a sz√≠ve m√©ly√©n k√≠v√°nna. Azt mondjuk, nincs r√° lehetŇĎs√©g√ľnk, de sokszor val√≥j√°ban b√°tors√°gunk nincs, hogy kiv√≠vjuk, megteremts√ľk azt. Ehhez ugyanis egyr√©szt el kellene hinn√ľnk azt, hogy k√©pesek vagyunk r√°, m√°sr√©szt elsŇĎsorban saj√°t belsŇĎ hangunkra hallgatni, nem pedig m√°sok - gyakran j√≥akarat√ļ, de megalapozatlan, √∂n√∂s √©rdekekre √©p√ľlŇĎ, vagy ak√°r kifejezetten rombol√≥ - v√©lem√©ny√©re. Azon erŇĎlk√∂d√ľnk eg√©sz √©let√ľnkben, hogy m√°soknak megfelelj√ľnk, hogy ne gondoljanak rosszat r√≥lunk, ne sz√≥ljanak meg, ne b√°ntsanak minket, mik√∂zben √∂nmagunkat cserbenhagyjuk. Mi√©rt nem tessz√ľk fel n√©ha a k√©rd√©st: "√Čs akkor mi van?!" Mi van akkor, ha valami nem siker√ľl, ha valaki nem fogad el? Meg√©ri-e lemondani arr√≥l, hogy a saj√°t bensŇĎnkbŇĎl fakad√≥, autentikus √©let√ľnket √©lj√ľk, csak az√©rt, hogy soha meg ne s√©r√ľlj√ľnk, el ne utas√≠tsanak, el ne bukjunk (ami minden bizonnyal √≠gy is, √ļgy is lehetetlen)? Azt tapasztalom, hogy visszatekintve mindig megb√°njuk, ha nem tessz√ľk meg, ami igaz√°n fontos lett volna sz√°munkra, ha elszalasztjuk azokat a lehetŇĎs√©geket, amelyek √°ltal azz√° lehetn√©nk, akik lenni szeretn√©nk.
Igen, vannak az √©letben rettenetesen neh√©z √©s ijesztŇĎ helyzetek, amikor term√©szetes, hogy f√©l√ľnk - mint ahogy olyan m√©ly felnŇĎttkori g√°tl√°sok √©s szorong√°sok is, amelyek korai s√©r√ľl√©sekbŇĎl fakadnak, √≠gy gyakorlatilag bele√≠r√≥dtak a sejtjeinkbe. Ilyenkor val√≥ban nem k√∂nnyŇĪ a dolgunk - de vannak eszk√∂z√∂k a kez√ľnkben, √©s sz√≥ sincs arr√≥l, hogy ebbe bele kellene t√∂rŇĎdn√ľnk, hogy ne √©lhetn√©nk b√°tran √©s hitelesen az √©let√ľnket, ha √≠gy akarjuk, √©s erŇĎfesz√≠t√©st tesz√ľnk √©rte." (a SzerzŇĎ)

ISBN: 6155281266
Kiadva : 2015.
Oldalsz√°m : 280
Méret [mm] : 130 x 190 x 16
Kötésmód : ragasztott kartonált
Vélemények
Nem akarja m√©g megvenni, de szeretn√© k√©s√Ķbb el√Ķvenni?
Tegye a saját Könyvespolcára. (Csak regisztrált, belépett felhasználóknak)
ElŇĎzm√©nyek
Mostanában megtekintett termékek
  1. Bátran élni - Almási Kitti
    Bátran élni - Almási Kitti
    54,39Ron
    46,23Ron (Kateg√≥ria: Politol√≥gia)
Bejelentkezés
A kosara √ľres
Kiadók
Kiadó információ
Mesélje el másoknak
 
Mes√©lje el valakinek akit √©rdekelhet term√©k√ľnk!
FACEBOOK