Keresés

74,00Ron
55,50Ron

Barangolás a festészet világában
Tóth Könyvkiadó
A fest√©szet t√∂rt√©nete az ŇĎskori barlangrajzokt√≥l elindulva a k√∂z√©pkor szellemis√©g√©n kereszt√ľl a polg√°rs√°g √©s az uralkod√≥ oszt√°ly ig√©nyeit kiel√©g√≠teni k√©pes mŇĪfaj a 20. sz√°zad kapuj√°ig hatalmas technikai √©s ideol√≥giai v√°ltoz√°st hozott.
A mŇĪv√©szet s ezen bel√ľl a fest√©szet az az alkot√≥i folyamat, ahol az adni akar√°s, az √ľzenetk√∂zvet√≠t√©s ŇĎsidŇĎkre visszavezethetŇĎ. A mŇĪv√©sz, √≠gy a festŇĎmŇĪv√©sz fogalma is csak a renesz√°nsz idej√©n fogant, pedig p√©ld√°kon kereszt√ľl bizony√≠that√≥, hogy az elŇĎzŇĎ korokban is k√∂z√∂tt√ľnk voltak. A vil√°g dolgaira √©rz√©kenyen reag√°l√≥ emberek k√∂z√ľl kitŇĪntek, mintegy f√°klyak√©nt "vil√°g√≠tottak" saj√°t korukban, amellett, hogy a m√°r szigor√ļ szab√°lyokat felvonultat√≥ kors√≠tlusban a megrendelŇĎk ig√©nyeit is kiszolg√°lt√°k √©s egy√©ni k√ľldet√©s√ľket is teljes√≠tett√©k. MŇĪv√©sz √©s k√∂z√∂ns√©ge k√∂z√∂tt is szoros a kapcsolat m√°r a kezdetektŇĎl.
A nemritk√°n h√°nyatott, kitasz√≠tott √©letet √©lŇĎ mŇĪv√©szek megsz√°llottakk√©nt vet√≠tik el√©nk koruk mŇĪv√©szeti tendenci√°it, illetve technikai virtuozit√°sukat. E k√∂nyv ezen megsz√°llottak k√∂r√©bŇĎl mutat be n√©h√°nyat. A sor persze nem lehet teljes, hiszen hatalmas m√ļlt √°ll m√∂g√∂tt√ľnk, sz√°mos √©rdekes √©s izgalmas alkot√≥ egy√©nis√©ggel egy√ľtt. A bemutatott festŇĎk mindegyike m√°s √©s m√°s, izgalmas √©letutat √©s √ļj t√∂rekv√©st tudhat maga m√∂g√∂tt.
A mŇĪv√©sz√≥ri√°sok kiv√°laszt√°sa nem volt v√©letlenszerŇĪ, hiszen √°ltaluk fogtuk √°t azt az idŇĎszakot, amikor is "neves√≠tett" alkot√≥kr√≥l besz√©lhet√ľnk.
A k√∂tet 25 alkot√≥i √©letutat vonultat fel jellemzŇĎ munk√°ik t√°rsas√°g√°ban mindazok sz√°m√°ra, akik szerelmesei egy-egy festm√©nynek, √©s szeretn√©nek alkot√≥juk √©let√©rŇĎl, az alkot√°s k√∂r√ľlm√©nyeirŇĎl t√∂bbet megtudni. Hasznos olvasm√°ny lehet azoknak a di√°koknak is, akik biztosabban szeretn√©nek t√°j√©koz√≥dni a fest√©szet vil√°g√°ban, alapokat keresnek ezen t√∂rekv√©s√ľkh√∂z, illetve kieg√©sz√≠t√©st a tan√≥r√°kon elhangzottakhoz.

Tartalom:
A festészet története
H√≠res festŇĎk (Boucher, Canal, C√©zanne, Constable, Corot, Degas, D√ľrer, Gainsborough, Gauguin, van Gogh, Goya, Greco, Ingres, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Modigliani, Monet, Rembrandt, Renoir, Rousseau, Rubens, Toulouse-Lautrec, Vel√°zquez, Vermeer, Watteau)
Festészeti technikák

ISBN: 9639269379
Kiadva : 2008
Méret: 235x336
Oldalsz√°m: 120 oldal
Kötés: kemény fedeles, cérnaf.
Vélemények
Nem akarja m√©g megvenni, de szeretn√© k√©s√Ķbb el√Ķvenni?
Tegye a saját Könyvespolcára. (Csak regisztrált, belépett felhasználóknak)
ElŇĎzm√©nyek
Mostanában megtekintett termékek
  1. Barangolás a festészet világában
Bejelentkezés
A kosara √ľres
Kiadók
Kiadó információ
Mesélje el másoknak
 
Mes√©lje el valakinek akit √©rdekelhet term√©k√ľnk!
FACEBOOK