Keresés

55,48Ron
41,61Ron

Az igazgy√∂ngy f√°jdalomb√≥l sz√ľletik - B√∂jte Csaba
Helikon Kiadó
Csaba testv√©r f√ľvesk√∂nyve a szenved√©srŇĎl, a m√©lt√≥s√°gtejes meg√∂reged√©srŇĎl, a hal√°lr√≥l √©s az √∂r√∂k √©letrŇĎl.

B√∂jte Csaba: A B√©k√°s-szoros √©gbe ny√ļl√≥ szikl√°i az √©vmilli√°rdok alatt mennyi √©letet hordoztak, √©s hordoznak ma is al√°zattal! Felkerekedtem √©s tisztelettel megl√°togattam ŇĎket b√∂lcs tan√≠t√°sukat k√©rve. N√©ztem √©s l√°ttam is, ahogyan itt-ott a kop√°r szikl√°kra felkapaszkodnak a zuzm√≥k, nyomukban, mint z√∂ld b√°rsony k√©zfejek, ott vannak a mohatelepek, hogy az ellobban√≥ nyarak meleg√©t √∂nmagukban √©letre v√°lts√°k. FejlŇĎdnek, n√∂vekedve bontakoznak, friss hegyi harmat itatja ŇĎket, a kop√°r szikl√°k k√∂z√∂tt csendes √©letet √©lnek, lassan meg√∂regednek, magukba roskadva f√∂ldd√© v√°lnak. Hal√°lukb√≥l egy kis mar√©knyi f√∂ld sz√ľletik, melybŇĎl friss vir√°gok bomlanak, sz√©p z√∂ld p√°zsit fent az √©g √©s a f√∂ld k√∂z√∂tt, ott vir√≠tanak a hatalmas sziklaormokon. Sz√©lben lengŇĎ kis z√∂ld pamacs, naiv rem√©ny, mely minden √©vben a t√©l mark√°ban visszahull a f√∂ldbe, melybŇĎl l√©te v√©tetett, s melyet ellobbant l√©t√©vel gyarap√≠t.
√Ālltam √©s n√©m√°n csod√°ltam azt a nyugodt, t√ľrelmes j√≥s√°got, mellyel e hatalmas szikla dajk√°lja az √©letet. Meg√©rtettem, hogy itt minden kis sz√ľlet√©s t√ľrelembŇĎl √©s hal√°lb√≥l fakadt. Ki tudn√° megmondani, hogy h√°ny ezer √©v √©s mennyi sz√ľlet√©s, pusztul√°s van egy kis fenyŇĎ szikl√°k k√∂z√© √©kelt t√∂v√©t √∂lelŇĎ, porl√≥ f√∂ldben? ElŇĎttem a hatalmas sziklab√©rc! Mennyi t√ľrelem, kitart√°s, sz√©ltŇĎl, lecsorg√≥ esŇĎv√≠ztŇĎl megv√©dett humusz kell egy kis erdŇĎfolthoz, mely √ľde, z√∂ld sz√≠n√©vel, mint egy pal√°st h√°l√°san bor√≠tja az olt√°rkŇĎ lank√°s v√°llait!
Al√°zattal n√©zem a szikl√°n az erdŇĎt, mint zar√°ndok a mestert! A rohan√≥, kapkod√≥ vil√°gban nyugodt helyt√°ll√°st szeretn√©k tanulni e hatalmas f√°val bor√≠tott sziklab√©rctŇĎl! Megtanulni a ragyog√≥ naps√ľt√©sben, a fagyos h√≥es√©sben b√©ketŇĪr√©ssel hordani az √©letet, befogadni a cseppnyi gyermekeket √©s dolgozni, hogy a szorgos √©vek sz√°lfa sud√°r ifjakat form√°ljanak belŇĎl√ľk, hinni, hogy megtelepedve majd gy√∂keret eresztenek a lassan sz√ľlŇĎf√∂ldd√© nemes√ľlŇĎ l√©temben.
J√≥ dolog n√©zni a szikl√°t √©s a rajta √©g fel√© t√∂rŇĎ soksz√≠nŇĪ √©letet! A l√©pt√©k lehet, hogy m√°s, de a l√©nyeg ugyanaz, s ez engem v√©gtelen nyugalommal t√∂lt el, j√≥l van ez √≠gy! √Čvezredek peregnek, gener√°ci√≥k j√∂nnek-mennek, √©s a kop√°r sziklafal otthonn√° v√°lik. N√©zem az Olt√°rkŇĎt, √©s hiszem, hogy Isten orsz√°ga √°ltalam, belŇĎlem is √©p√ľl! Boldog vagyok, mert itthon maradtam, √©s l√©temmel e kis vil√°g par√°nyit gazdagodik! Nincs mi√©rt kapkodnom, hisz egyetlen dolgom van, csendben befogadni √©s hordozni szel√≠den az √©letet, m√≠g vissza nem adhatom testemet az anyaf√∂ldnek, lelkemet a TeremtŇĎnek!

ISBN: 9632275499
Kiadva : 2014.
Oldalsz√°m : 200
Méret [mm] : 152 x 154 x 20
Kötésmód : ragasztott kötött
Vélemények
Nem akarja m√©g megvenni, de szeretn√© k√©s√Ķbb el√Ķvenni?
Tegye a saját Könyvespolcára. (Csak regisztrált, belépett felhasználóknak)
ElŇĎzm√©nyek
Mostanában megtekintett termékek
  1. Az igazgy√∂ngy f√°jdalomb√≥l sz√ľletik - B√∂jte Csaba
Bejelentkezés
A kosara √ľres
Kiadók
Kiadó információ
Mesélje el másoknak
 
Mes√©lje el valakinek akit √©rdekelhet term√©k√ľnk!
FACEBOOK