Keresés

37,00Ron
27,75Ron

Az erd√©lyi magyar n√©pmŇĪv√©szet - Wass Albert
Kr√°ter MŇĪhely Egyes√ľlet
Eredete és értelmezése.

Az erd√©lyi magyar n√©pmŇĪv√©szet lassan kifut az idŇĎbŇĎl egy k√∂z√∂ny√∂s vil√°gban, ez a k√∂nyv pedig azokhoz k√≠v√°n sz√≥lni, akik v√°gynak a sz√©pre, az igazs√°gra, √©s arra, hogy az embereknek joguk legyen √∂nmagukat adni √©s √∂r√∂ks√©g√ľket gondozni.

"Az erd√©lyi magyar n√©pmŇĪv√©szet kincsesl√°d√°ja oly bŇĎs√©ges, hogy j√≥ n√©h√°ny k√∂tetre volna sz√ľks√©g ahhoz, hogy illŇĎ m√≥don m√©ltassuk, √©s az olvas√≥t megismertess√ľk minden v√°ltozatoss√°g√°val √©s gazdags√°g√°val. Ez a k√∂nyv nem k√≠v√°n e saj√°ts√°gos mŇĪv√©szet lexikonja lenni, messze van att√≥l. Mind√∂ssze egy kis mement√≥t k√≠v√°n √°ll√≠tani az emberi teljes√≠tm√©ny √≥ri√°si mezej√©n. Valami kopjaf√°hoz hasonl√≥t, mely egy t√°volis √©s mag√°nyos dombon √°ll valahol...
A k√∂nyv azzal az √°ll√≠t√°ssal kezdŇĎdik, hogy a mŇĪv√©szet a l√©lek t√ľkre. V√©gzŇĎdik azzal, hogy hozz√°tessz√ľk: az ember lelk√©t Isten teremtette, teh√°t az Isten r√©sze. Azok pedig, akik megpr√≥b√°lj√°k egy nemzet lelk√©t kioltani, Isten ellen viselnek hadat." (Wass Albert - Astor, Florida, 1983 hav√°ban)

ISBN: 963 7329 74 9
Kiadva : 2006.
Oldalsz√°m : 48
Méret [mm] : 218 x 285 x 8
K√∂t√©sm√≥d : c√©rnafŇĪz√∂tt k√∂t√∂tt
Vélemények
Nem akarja m√©g megvenni, de szeretn√© k√©s√Ķbb el√Ķvenni?
Tegye a saját Könyvespolcára. (Csak regisztrált, belépett felhasználóknak)
ElŇĎzm√©nyek
Mostanában megtekintett termékek
  1. Az erd√©lyi magyar n√©pmŇĪv√©szet - Wass Albert
Bejelentkezés
A kosara √ľres
Kiadók
Kiadó információ
Mesélje el másoknak
 
Mes√©lje el valakinek akit √©rdekelhet term√©k√ľnk!
FACEBOOK