Keresés

73,81Ron
55,36Ron

Az eltemetett óriás - Ishiguro, Kazuo
Európa Könyvkiadó
Lélegzetelállítóan szép történet arról, miért vágyunk feledni, és miért kell mégis emlékezni.

Nagyreg√©nyt tart a kez√©ben az Olvas√≥, a sz√≥ legnemesebb √©rtelm√©ben. Kazuo Ishiguro, a jap√°n sz√°rmaz√°s√ļ brit reg√©ny√≠r√≥ Az eltemetett √≥ri√°ssal szimbolikus t√∂rt√©netet aj√°nd√©kozott a vil√°girodalomnak, ami, mint minden nagy elŇĎdje, az √©let √©s hal√°l m√©rleg√©n megm√©rt emberi sorskalandr√≥l mes√©l, helyt√°ll√°sr√≥l vagy elbuk√°sr√≥l a hŇĪs√©g √©s √°rul√°s, h√°bor√ļ √©s b√©ke, szerelem √©s bar√°ts√°g pr√≥b√°iban.

Az idŇĎ √©s a helysz√≠n az Arthur kir√°ly hal√°la ut√°ni Britannia: a britonok √©s sz√°szok k√∂zt m√©g fenn√°ll√≥ t√∂r√©keny "arthuri b√©ke" utols√≥ pillanatai. Axl √©s Beatrice, az idŇĎs h√°zasp√°r nagy utaz√°sra indul halv√°nyan derengŇĎ eml√©kei nyom√°ban - hogy v√©g√ľl sorsuk beteljesedhess√©k. V√°ndor√ļtjukon sorra √∂sszetal√°lkoznak a t√∂bbi kulcsfigur√°val: a kiz√∂kkent idŇĎt helyre√ľtni sz√ľletett sz√°sz harcossal, Wistannal √©s tan√≠tv√°ny√°val, Edwinnel, majd az "arthuri b√©ke" s√∂t√©t titk√°t ŇĎrzŇĎ Gawain lovaggal. Ňźk egy√ľtt, ki-ki a maga okaival √©s c√©ljaival, alak√≠tj√°k ki a cselekm√©nyt, melynek v√©gkifejlet√©ben v√©gre tiszt√°n l√°that√≥v√° lesz m√ļlt √©s j√∂vŇĎ.

A t√°jak √©s helysz√≠nek a csod√°s jap√°n anim√°ci√≥s filmek festm√©nyszerŇĪ h√°ttereire eml√©keztetnek, a t√∂rt√©net lass√ļ kibont√°sa √©s v√©gig fenntartott izgalma a sz√°m√≠t√≥g√©pes kalandj√°t√©kok vil√°g√°t id√©zi. Ishiguro mesterfokon fŇĪzi √∂ssze a legnemesebb l√≠rai egyszerŇĪs√©ggel elbesz√©lt t√∂rt√©net sz√°lait.
Itt semmi nincs v√©letlen helyen vagy idŇĎben, √°m ebben a krist√°lytiszta szerkezetben m√©gis minden mindv√©gig, a reg√©ny legutols√≥ mondat√°ig megŇĎrzi a maga titkos jelentŇĎs√©g√©t.

Fordította: Falcsik Mari

ISBN: 9634053804
Kiadva : 2016.
Oldalsz√°m : 544
Méret [mm] : 127 x 195 x 42
K√∂t√©sm√≥d : ragasztott k√∂t√∂tt v√©dŇĎbor√≠t√≥val
Vélemények
Nem akarja m√©g megvenni, de szeretn√© k√©s√Ķbb el√Ķvenni?
Tegye a saját Könyvespolcára. (Csak regisztrált, belépett felhasználóknak)
ElŇĎzm√©nyek
Mostanában megtekintett termékek
  1. Az eltemetett óriás - Ishiguro, Kazuo
Bejelentkezés
A kosara √ľres
Kategóriák
Kiadók
Kiadó információ
Mesélje el másoknak
 
Mes√©lje el valakinek akit √©rdekelhet term√©k√ľnk!
FACEBOOK