Keresés

77,70Ron
58,28Ron

Avantg√°rd kontinuit√°s a XX. sz√°zadban - Komor√≥czy EmŇĎke
Hét Krajcár Kiadó
A p√°rizsi Magyar MŇĪhely √©s k√∂re

"G. Komor√≥czy EmŇĎke k√∂nyve a p√°rizsi Magyar MŇĪhely t√∂rt√©net√©rŇĎl, alap√≠t√≥ szerkesztŇĎirŇĎl, legjelentŇĎsebb munkat√°rsair√≥l h√©zagp√≥tl√≥nak tekinthetŇĎ, hiszen a XX. sz√°zad kezdet√©tŇĎl eg√©szen az ezredfordul√≥ √ļj jelens√©g√©ig felv√°zolja a b√ļv√≥patakszerŇĪen hol felbukkan√≥, hol eltŇĪnŇĎ experiment√°lis k√∂lt√©szet fontosabb epiz√≥djait, v√°ltozatait.
Sz√©lesk√∂rŇĪ ismeretanyagra √©p√≠tve veszi sz√°mba a szerzŇĎ a M.M. elm√©leti tev√©kenys√©g√©t, po√©tikai √ļj√≠t√°sait, a meghonos√≠tott √ļj mŇĪfajokat; a foly√≥irat szerep√©t a soksz√≠nŇĪ hazai vizu√°lis k√∂lt√©szet kibontakoz√°s√°ban; m√©lyre hatol√≥ elemz√©seivel megk√∂nny√≠ti az √©rdeklŇĎdŇĎ olvas√≥k t√°j√©koz√≥d√°s√°t az avantg√°rd "√ļtvesztŇĎj√©ben".
Siker√ľl c√°folnia a r√©gi v√°dat, miszerint az avantg√°rd puszt√°n hagyom√°nyrombol√≥ lenne, √©s felmutatja a Kass√°k, majd Tamk√≥ Sirat√≥ nyomdokain indul√≥ √©s tov√°bbl√©pŇĎ mŇĪv√©szek munk√°ss√°g√°ban azokat a sz√°lakat, melyek a magyar k√∂lt√©szett√∂rt√©net trad√≠ci√≥iba kapcsolj√°k ŇĎket. Hangs√ļlyozza (√©s interpret√°ci√≥ival bizony√≠tja), hogy a vizu√°lis k√∂lt√©szettŇĎl sem idegen a nemzeti m√ļlt √©s t√∂rt√©nelem, hiszen az alkot√≥k √©lm√©nyvil√°ga abb√≥l t√°pl√°lkozik, s ŇĎk is az √°t√©lt val√≥s√°g-tapasztalataikat form√°lj√°k mŇĪv√© - m√©ghozz√° l√°that√≥ nyelven. Technikai √ļj√≠t√°saik - bizonyos idŇĎ eltelt√©vel - be√©p√ľlnek a trad√≠ci√≥ba, s f√©l√©vsz√°zad m√ļlt√°n az √ļjabb nemzed√©kek m√°r hagyom√°nyk√©nt kezelik az ŇĎ √©letmŇĪv√ľket is. Hiszen a po√©tikai k√©szlet - mint minden a nap alatt - folyton v√°ltozik √©s meg√ļjul." (a Kiad√≥)

ISBN: 9639596986
Kiadva : 2016.
Oldalsz√°m : 670
Méret [mm] : 164 x 240 x 36
Kötésmód : ragasztott kötött
Vélemények
Nem akarja m√©g megvenni, de szeretn√© k√©s√Ķbb el√Ķvenni?
Tegye a saját Könyvespolcára. (Csak regisztrált, belépett felhasználóknak)
ElŇĎzm√©nyek
Bejelentkezés
A kosara √ľres
Kiadók
Kiadó információ
Mesélje el másoknak
 
Mes√©lje el valakinek akit √©rdekelhet term√©k√ľnk!
FACEBOOK