Keresés

157,25Ron
141,53Ron

A polg√°ri jog fejlŇĎd√©se a kontinent√°lis Eur√≥pa nagy jogrendszereiben
HVG-ORAC Lap- és Könyvkiadó
SzerzŇĎ: Kecsk√©s L√°szl√≥


A jogharmoniz√°ci√≥ √©s a jogegys√©ges√≠t√©s jelszavait√≥l √©s programjait√≥l hangos Eur√≥pa m√°r j√≥ideje. A t√©m√°val foglalkoz√≥ szakmai √≠r√°sokat helyenk√©nt sz√ľrke monot√≥nia jellemzi, ez√©rt √ľde sz√≠nfoltokat jelentenek azok a publik√°ci√≥k, melyek t√∂rt√©neti √©s nemzeti jogi metszeteket is mutatnak.
A k√∂z√∂ss√©gi jog jogharmoniz√°ci√≥s m√≥dszerŇĪ fejleszt√©s√©nek eszk√∂zei √©vtizedekig az ir√°nyelvek voltak, azonban a k√∂z√∂ss√©gi mag√°njog m√°ra m√°r kinŇĎtte ŇĎket, mivel √ļjfajta jogi sz√©tt√∂redezetts√©ghez vezettek, holott feladatuk √©ppen ennek kik√ľsz√∂b√∂l√©se lett volna. Fokozott ig√©ny mutatkozik teh√°t arra, hogy a k√∂z√∂ss√©gi mag√°njog eddigi fentrŇĎl lefel√© t√∂rt√©nŇĎ megk√∂zel√≠t√©s√©t (top down approach) a lentrŇĎl felfel√© val√≥ megk√∂zel√≠t√©s (bottom up approach) v√°ltsa fel. Ez az √ļj szeml√©let a kor√°bbin√°l nagyobb √©rdeklŇĎd√©st mutat a nemzeti jogrendszerek ir√°nt √©s a jog√∂sszehasonl√≠t√°s sz√°m√°ra is √ļj helyzetet k√≠n√°l.
Jelen monogr√°fia a P√©csi Tudom√°nyegyetem √Āllam- √©s Jogtudom√°nyi Kara Polg√°ri Jogi Tansz√©k√©n imm√°ron lassan k√©t √©vtizede foly√≥ √∂sszehasonl√≠t√≥ polg√°ri jogi kutat√°sok eredm√©nyeit √∂sszegzi √©s a magyar jogrendszer fejleszt√©s√©hez, valamint a nemzetk√∂ziesedŇĎ polg√°ri jog egyetemi oktat√°s√°hoz k√≠v√°n adal√©kokat, s√©m√°kat adni. A k√ľlf√∂ldi jogrendszereket √©s jogi kult√ļr√°kat bemutat√≥ mŇĪ a r√≥mai jog, a biz√°nci jog √©s a k√°njog eur√≥pai jogfejlŇĎd√©sre gyakorolt hat√°s√°nak felv√°zol√°sa mellett, k√ľl√∂n√∂sen a francia, az olasz, a holland, a belga, a luxemburgi, a n√©met, az osztr√°k, a sv√°jci, a g√∂r√∂g, a d√°n jogfejlŇĎd√©srŇĎl, valamint az eur√≥pai mag√°njog egys√©ges√≠t√©s√©nek folyamat√°r√≥l ad r√©szletes le√≠r√°sokat, elemz√©seket.


ISBN: 9632580661
Kiadva : 2009.
Oldalsz√°m : 548
Méret [mm] : 175 x 240 x 33
K√∂t√©sm√≥d : c√©rnafŇĪz√∂tt k√∂t√∂tt
Vélemények
Nem akarja m√©g megvenni, de szeretn√© k√©s√Ķbb el√Ķvenni?
Tegye a saját Könyvespolcára. (Csak regisztrált, belépett felhasználóknak)
ElŇĎzm√©nyek
Mostanában megtekintett termékek
  1. A polg√°ri jog fejlŇĎd√©se a kontinent√°lis Eur√≥pa nagy jogrendszereiben
Bejelentkezés
A kosara √ľres
Kiadók
Kiadó információ
Mesélje el másoknak
 
Mes√©lje el valakinek akit √©rdekelhet term√©k√ľnk!
FACEBOOK