Keresés

73,81Ron
59,05Ron

A k√ľlkereskedelmi politika eszk√∂zei - Gr√≥f B√°nffy Mikl√≥s
Szépmíves Könyvek
Kult√ļrt√∂rt√©neti szenz√°ci√≥ gr√≥f B√°nffy Mikl√≥s elsŇĎ, nagyobb l√©legzetŇĪ mŇĪve, mely j√≥szerivel az ismeretlens√©g hom√°ly√°ban maradt az eltelt t√∂bb mint sz√°z √©v alatt. Benne a k√∂z√©leti B√°nffy jelenik meg, s t√∂rt√©nik mindez 1902-ben, nem sokkal azut√°n, hogy a szerzŇĎ befejezi jogi tanulm√°nyait Kolozsv√°ron, illetve Budapesten √©s Berlinben.
"Magyar nyelven a k√ľlkereskedelmi politika c√©ljai √©s fegyvereirŇĎl, azok alkalmaz√°s√°r√≥l nem ismerek egy oly eredeti mŇĪvet sem, mely a nemzetgazdas√°gi rendszab√°sok e ter√©rŇĎl valamennyire is teljes k√©pet ny√ļjtana, ford√≠t√°sban is csak egyet, Schraut mŇĪv√©t, melyet ifj. Emich Guszt√°v ford√≠tott le n√©metbŇĎl. √Ām ezen munka, mely k√ľl√∂nben sok tekintetben elavult, csakis a szerzŇĎd√©sekkel √©s azok int√©zked√©seivel foglalkozik, √©s egy√°ltal√°n figyelmen k√≠v√ľl hagyja az √°llami akarat azon rendszab√°sait, melyek nem szerzŇĎd√©sek √ļtj√°n √©s √©rtelm√©ben foganatos√≠ttattak. M√°rpedig a k√ľlkereskedelmi int√©zked√©sek k√∂z√∂tt az auton√≥m eredetŇĪek bizonnyal igen nagy fontoss√°ggal b√≠rnak, s azok ismerete n√©lk√ľl a ny√ļjtand√≥ k√©p hi√°nyos volna."
B√°nffy a munk√°t k√©zik√∂nyvnek sz√°nta azoknak, akik a k√ľlkereskedelem ter√©n tev√©kenykednek, illetve annak k√©rd√©sei ir√°nt √©rdeklŇĎdnek, s a nemzetgazdas√°g eg√©sz√©nek √∂sszef√ľgg√©seirŇĎl az √©rdeklŇĎdŇĎ olvas√≥ nehezen juthatott megfelelŇĎ inform√°ci√≥k birtok√°ba. Mint ilyen, ez a mŇĪ az elsŇĎ magyar nyelvŇĪ √∂sszefoglal√°s. S hogy sz√ľks√©g volt-e erre? Term√©szetesen. Mert a polg√°rosod√°s √ļtj√°nak korl√°tai m√°r ekkor fenn√°lltak, a Monarchia t√°rsadalmi berendezked√©se egyedi fejlŇĎd√©si utat mutatott, ahogy errŇĎl k√©sŇĎbb, h√°rom √©vtized m√ļlva sokszorosan √©rtekezik M√°rai S√°ndor is. De a k√∂zteher √©s a t√°rsadalmi szerepv√°llal√°s a gazdas√°gi h√°tt√©rrel b√≠r√≥k sz√°m√°ra elengedhetetlen, mert mindenki, ahogy √≠rja, saj√°t √©rdek√©t is elŇĎmozd√≠tja ez√°ltal. √Čs midŇĎn tesz a humanizmus√©rt, a honszeretet√©rt is cselekszik.
A sz√°z √©ve mag√°nkiad√°sban megjelent ismeretterjesztŇĎ munka, ez a k√ľl√∂nleges Monarchia-portr√© jegyzetekkel, ut√≥sz√≥val, t√°rgymutat√≥val √©s k√©pmell√©klettel jelenik meg.

ISBN: 9786155662393
Kiadva : 2017.
Oldalsz√°m: 288 oldal
Méret: 125 mm x 183 mm
K√∂t√©s: C√©rnafŇĪz√∂tt, kem√©nyt√°bl√°s
Vélemények
Nem akarja m√©g megvenni, de szeretn√© k√©s√Ķbb el√Ķvenni?
Tegye a saját Könyvespolcára. (Csak regisztrált, belépett felhasználóknak)
ElŇĎzm√©nyek
Mostanában megtekintett termékek
  1. A k√ľlkereskedelmi politika eszk√∂zei - Gr√≥f B√°nffy Mikl√≥s
Bejelentkezés
A kosara √ľres
Kiadók
Kiadó információ
Mesélje el másoknak
 
Mes√©lje el valakinek akit √©rdekelhet term√©k√ľnk!
FACEBOOK