Keresés

64,56Ron
54,88Ron

A harag √©s a b√ľszkes√©g - Fallaci, Oriana
MŇĪvelt N√©p K√∂nyvkiad√≥
"N√©gy √©ve m√°r, hogy az iszl√°m n√°cizmusr√≥l, a Nyugat h√°bor√ļj√°r√≥l, a hal√°l kultusz√°r√≥l √©s Eur√≥pa √∂ngyilkoss√°g√°r√≥l besz√©lek. Eur√≥pa nincs t√∂bb√©, amely puh√°nys√°g√°val, tehetetlens√©g√©vel, vaks√°g√°val √©s az ellens√©g elŇĎtt beh√≥dol√°s√°val √©ppen a saj√°t s√≠rj√°t √°ssa. Eur√°bia van" - nyilatkozta egy √©vtizeddel ezelŇĎtt a vil√°gh√≠rŇĪ olasz √≠r√≥nŇĎ, Oriana Fallaci.

Fallaci a tŇĎle megszokott provokat√≠v ŇĎszintes√©ggel √©s b√°tors√°ggal ny√ļl az iszl√°m terrorizmus kapcs√°n felmer√ľlŇĎ k√©rd√©sekhez: a dzsih√°d vil√°gm√©retŇĪ fenyeget√©s√©hez, a nyugati vil√°g ezzel kapcsolatos √∂npuszt√≠t√≥ enged√©kenys√©g√©hez √©s k√©pmutat√≥ liberalizmus√°hoz. Brut√°lis ŇĎszintes√©ggel hajig√°lja k√≠m√©letlen v√°djait, indulatos kirohan√°sait, √©s olyan k√≠nos igazs√°gokat mond ki helyett√ľnk, amiket a sz√≠v√ľnk m√©ly√©n mindannyian √©rezt√ľnk m√°r, de sohasem mert√ľnk megfogalmazni, vagy kimondani. K√©rlelhetetlen logik√°val √©s ragyog√≥ elm√©vel v√©delmezi a nyugati kult√ļr√°t, √©s mond √≠t√©letet felette annak vaks√°g√°√©rt, s√ľkets√©g√©√©rt, mazochizmus√°√©rt, konformizmus√°√©rt √©s politikai √°lkorrekts√©g√©nek arroganci√°j√°√©rt - mindez egyetlen, valamennyi√ľnknek c√≠mzett, √©rzelmekkel teli, pr√≥f√©tai hev√ľlettel √©s k√∂ltŇĎi lend√ľlettel meg√≠rt lev√©lben.

Liberális bírálói Fallacit gondolataiért fasisztának, rasszistának nevezték és bíróság elé hurcolták. Ez a könyv azonban nem csak örökre megváltoztatja majd olvasójának gondolkodásmódját, de maradandó nyomot hagy a szívében is.

A harag √©s a b√ľszkes√©g eddig t√∂bb mint 3 milli√≥ p√©ld√°nyban fogyott vil√°gszerte, a mai napig megtal√°lhat√≥ a sikerlist√°kon, Fallaci pedig mint egy modern kori Kasszandra, igazod√°si pont lett a t√ļl√©l√©s√©√©rt harcol√≥ Eur√≥pa h√≠veinek szem√©ben.

ISBN: 6155617072
Kiadva : 2016.
Oldalsz√°m : 160
Méret [mm] : 140 x 215 x 13
Kötésmód : ragasztott kartonált
Vélemények
Nem akarja m√©g megvenni, de szeretn√© k√©s√Ķbb el√Ķvenni?
Tegye a saját Könyvespolcára. (Csak regisztrált, belépett felhasználóknak)
ElŇĎzm√©nyek
Mostanában megtekintett termékek
  1. A harag √©s a b√ľszkes√©g - Fallaci, Oriana
Bejelentkezés
A kosara √ľres
Kiadók
Mesélje el másoknak
 
Mes√©lje el valakinek akit √©rdekelhet term√©k√ľnk!
FACEBOOK