Keresés

44,40Ron
33,30Ron

A Dharma jelentése - Sangharakshita
Dzsaj Bhím Triratna Buddhista Közösség
A Buddha alapvetŇĎ tan√≠t√°sai

A szerzŇĎ - a Nyugati Buddhista Rend alap√≠t√≥ja - ebben a k√∂nyv√©ben Buddha alapvetŇĎ tan√≠t√°sait foglalja √∂ssze. Az egykori Nyugati Buddhista Rend ma m√°r nemzetk√∂zi buddhista mozgalom, amely az √∂t kontinensen t√∂bb mint hatvan k√∂zponttal rendelkezik.
2010 tavaszától világszerte a "Triratna Buddhista Közösség" nevet használják. Magyarországon ezt az irányzatot a Dzsaj Bhím Közösség képviseli. A könyv kiadására ezért a Dzsaj Bhím közösség vállalkozott, amely borsodi és baranyai cigány fiatalkból jött létre.
Amit buddhizmusnak nevez√ľnk, de amit hagyom√°nyosabb, szanszkrit kifejez√©ssel dharm√°nak h√≠vnak, l√©nyeg√©ben sokf√©le k√ľl√∂nb√∂zŇĎ m√≥dszer √∂sszess√©ge, melyekkel a Buddha √©s az ŇĎt k√∂vetŇĎ tan√≠tv√°nyok valamif√©le utal√°st, sugalmaz√°st pr√≥b√°ltak adni a megvil√°gosod√°s √©lm√©ny√©rŇĎl, hogy m√°sok is √°t√©lhess√©k ugyanezt. Ha egy pillanatra eltekint√ľnk a buddhizmus √∂sszetetts√©g√©tŇĎl, az iskol√°kt√≥l √©s a rendszerektŇĎl, a fioz√≥fiai elm√©letek √©s tant√©telek sokas√°g√°t√≥l, akkor val√≥j√°ban minden nagyon egyszerŇĪnek mutatkozik.
A buddhizmus vagy a dharma nem m√°s, mint ezeknek az √©lm√©nyeknek az el√©r√©si m√≥dja, a megvil√°gosod√°shoz vezetŇĎ √ļt. A "Dharma jelent√©se" ezt mutatja be tudom√°nyos alaposs√°ggal √©s egyben k√∂z√©rthetŇĎen, Ag√≥cs Tam√°s kiv√°l√≥ ford√≠t√°s√°ban.

ISBN: 9631200096
Kiadva : 2015.
Oldalsz√°m : 324
Méret [mm] : 125 x 180 x 0
Kötésmód : ragasztott kartonált
Vélemények
Nem akarja m√©g megvenni, de szeretn√© k√©s√Ķbb el√Ķvenni?
Tegye a saját Könyvespolcára. (Csak regisztrált, belépett felhasználóknak)
ElŇĎzm√©nyek
Mostanában megtekintett termékek
  1. A Dharma jelentése - Sangharakshita
    A Dharma jelentése - Sangharakshita
    44,40Ron
    33,30Ron (Kateg√≥ria: Buddhizmus)
Kiadók
Mesélje el másoknak
 
Mes√©lje el valakinek akit √©rdekelhet term√©k√ľnk!
FACEBOOK