Keresés

101,75Ron
81,40Ron

A Danaida - Hangoskönyv (MP3) - Szabó Magda
Titis Kft.
ElŇĎadja: K√ļtv√∂lgyi Erzs√©bet


A Danaid√°-ban elŇĎsz√∂r ny√ļltam hivat√°sos √≠r√≥ kez√©vel a minta √©rt√©kŇĪ antik mitol√≥gia figur√°i k√∂z√©: Danaus kir√°ly l√°nyai azzal bŇĪnhŇĎdtek bŇĪn√ľk√©rt, hogy az idŇĎk v√©gezet√©ig feneketlen hord√≥ba kellett vizet hordaniuk. Beteget nem enyh√≠tett a sz√©tsziv√°rgott v√≠z, szomjat nem oltott, v√©rt se mostak vele, elcsorgott, mint Cs√°ndy Katalin k√∂nyvt√°rvezetŇĎ √©lete, ez a gyŇĪrŇĪ-√©let, amelyben elv√°laszthatatlanul kitapinthatni a kezdettel azonos v√©get.
Az √©n Danaid√°mnak az a bŇĪne, hogy csak √∂nmag√°ra figyel √©lete k√©tharmad szakasz√°ban, s nem veszi √©szre, hogy minden kor t√∂rt√©nelmi idŇĎszak, amelyben nemcsak alakul az emberi sors, hanem maga a benne √©lŇĎ is adhat jelz√©st, esetleg valami fordulatot a hazai vagy vil√°gt√∂rt√©nelemnek. Cs√°ndy Katalin a nagy emberi √©rz√©sekre √©rz√©keny, szerelemre, f√©lt√©kenys√©gre, sz√©gyenre, nem veszi √©szre, hogy az idŇĎ nagy foly√≥ja olykor hidat, olykor g√°zl√≥t k√≠n√°l, esetleg jelz√©s mutatja, hol nem tan√°csos v√≠zbe l√©pnie.
K√∂rnyezet√©ben minden megv√°ltozik, ŇĎ csak addig a hat√°rig, m√≠g felismeri, ne bukd√°csoljon m√°r holt√°ig a sz√°m√°ra kil√°t√°stalan koordin√°t√°k k√∂z√∂tt, hanem mentse meg, ami az √©let√©bŇĎl megmenthetŇĎ. Az elvar√°zsolt kir√°lyl√°ny sose figyelt j√≥l, mire feleszm√©lt, probl√©m√°in √©s szem√©ly√©n √°tl√©pett a t√∂rt√©nelem, amin m√©g m√≥dos√≠that, t√°rgyilagos, holdverte fr√°zis, se indulat nem perzsel, se k√©ts√©gbees√©s, nem a nap s√ľt, csak a hold.
A reg√©nyt K√ļtv√∂lgyi Erzs√©bet elŇĎad√°s√°ban hallgathatjuk meg.
Teljes szöveg: 893 perc. Lejátszható MP3-as CD és DVD lejátszón.


ISBN: 9638886323
Kiadva : 2010.
Méret [mm] : 142 x 125 x 10
K√∂t√©sm√≥d : norm√°l mŇĪanyagtok
Vélemények
Nem akarja m√©g megvenni, de szeretn√© k√©s√Ķbb el√Ķvenni?
Tegye a saját Könyvespolcára. (Csak regisztrált, belépett felhasználóknak)
ElŇĎzm√©nyek
Mostanában megtekintett termékek
  1. A Danaida - Hangoskönyv (MP3) - Szabó Magda
Kiadók
Kiadó információ
Mesélje el másoknak
 
Mes√©lje el valakinek akit √©rdekelhet term√©k√ľnk!
FACEBOOK