Keresés

18,48Ron
13,86Ron

A boldog herceg - Wilde, Oscar
Helikon Kiadó
és más mesék

"...most, hogy holt vagyok, ide √°ll√≠tottak, olyan magasra, hogy l√°tnom kell a v√°ros minden sz√∂rnyŇĪs√©g√©t √©s nyomor√ļs√°g√°t, √©s b√°r a sz√≠vem √≥lomb√≥l van, m√°st sem csin√°lok, csak s√≠rok."

"A szecesszi√≥ egyik legjelesebb vil√°girodalmi alakj√°nak, Oscar Wilde-nak t√∂rt√©netei a sz√©ps√©gbe rejtett f√°jdalom hangj√°n mes√©lnek √∂nz√©srŇĎl √©s √∂nhitts√©grŇĎl, gŇĎgrŇĎl √©s √©rz√©ketlens√©grŇĎl, majd √°rad√≥ √©rzelmekrŇĎl, bŇĪnb√°natr√≥l √©s √∂nfel√°ldoz√°sr√≥l.
A viktori√°nus kori Anglia legellentmond√°sosabb alkot√≥inak egyike Wilde, akinek gyors √©s f√©nyes sikerben, majd v√©gzetszerŇĪ buk√°sban √©s nyomorban egyar√°nt r√©sze volt. A p√°ly√°ja kezdet√©n sz√ľletett, majd csakhamar gyŇĪjtem√©nyekbe foglalt mes√©i hozt√°k el n√©pszerŇĪs√©g√©t, amelyet k√©sŇĎbb h√≠rhedt reg√©ny√©nek, a Dorian Gray k√©pm√°s√°nak botr√°nya t√©p√°zott meg. A Boldog Herceg √©s A gr√°n√°talm√°k h√°za c√≠mŇĪ mesegyŇĪjtem√©ny t√∂rt√©neteit k√∂zread√≥ k√∂tetben azonban a Dorian Gray-i f√∂l√©nyen √©s √∂r√∂mv√°gyon r√©szv√©t √©s egy√ľtt√©rz√©s lesz √ļrr√°. Az √©let bugyrait megj√°r√≥ sz√©ps√©gim√°d√≥k, Az ifj√ļ kir√°ly √©s A csillagfi√ļ elbesz√©l√©se vagy az emberi szenved√©st enyh√≠teni v√°gy√≥, √©rzŇĎ lelkŇĪ szobor, A boldog herceg t√∂rt√©nete a szecesszi√≥s sz√©ps√©gkultuszt √∂lt√∂ztetik ma is eleven var√°zs√ļ mesei k√∂nt√∂sbe, fiatalok √©s idŇĎsebbek gy√∂ny√∂rŇĪs√©g√©re √©s okul√°s√°ra.

A Helikon Zsebk√∂nyvek az egyetemes mŇĪvelŇĎd√©st√∂rt√©net legfontosabb √©s legn√©pszerŇĪbb mŇĪveit teszi el√©rhetŇĎv√© kedvezŇĎ √°ron. A sz√©pirodalmi c√≠mek mellett olyan k√∂nyvek jelennek meg a sorozatban, amelyek a t√∂rt√©nelem, a filoz√≥fia, a b√∂lcselet, a pszichol√≥gia klasszikusainak sz√°m√≠tanak." (a Kiad√≥)

ISBN: 9632276328
Kiadva : 2015.
Oldalsz√°m : 192
Méret [mm] : 110 x 180 x 12
Kötésmód : ragasztott kartonált
Vélemények
Nem akarja m√©g megvenni, de szeretn√© k√©s√Ķbb el√Ķvenni?
Tegye a saját Könyvespolcára. (Csak regisztrált, belépett felhasználóknak)
ElŇĎzm√©nyek
Mostanában megtekintett termékek
  1. A boldog herceg - Wilde, Oscar
Kiadók
Kiadó információ
Mesélje el másoknak
 
Mes√©lje el valakinek akit √©rdekelhet term√©k√ľnk!
FACEBOOK