Keresés

55,06Ron
41,30Ron

A bölcs baba - Dr. Aletha J. Solter
Agykontroll Kft
√ļtmutat√≥ a gyerekekhez, a fogantat√°st√≥l k√©t √©s f√©l √©ves korig

D√∂bbenetes k√≠s√©rletrŇĎl olvastam dr. Aletha Solter A b√∂lcs baba (√ömutat√≥ a gyerekekhez, a fogantat√°st√≥l k√©t √©s f√©l √©ves korig) c√≠mŇĪ k√∂nyv√©ben.
Egy C. Davis nevŇĪ amerikai kutat√≥ h√°rom nyolch√≥napos kisbab√°t figyelt meg, akik eg√©szen addig csak anyatejet kaptak. Ezek a bab√°k 6 h√≥napon √°t minden √©tkez√©skor maguk v√°laszthattak eg√©szs√©ges √©s finom√≠tatlan t√°pl√°l√©kok sz√©les v√°laszt√©k√°b√≥l. Csak olyan √©telekkel etett√©k ŇĎket, amirŇĎl a bab√°k valamilyen m√≥don jelezt√©k, hogy azt meg akarj√°k enni. R√°ad√°sul senki sem buzd√≠totta, dics√©rte vagy dorg√°lta meg ŇĎket azzal kapcsolatban, hogy mit esznek √©s mit nem. Az √©tkez√©sek alatt sz√≥ba sem ker√ľlt az √©tel mint t√©ma. Mindegyik baba j√≥l kiegyens√ļlyozott √©trendet v√°lasztott mag√°nak, √©s egyik√ľk sem lett sem t√ļl k√∂v√©r, sem t√ļl sov√°ny. Az egyik gyenge csontozat√ļ (angolk√≥ros) baba √∂nsz√°nt√°b√≥l rendszeresen csukam√°jolajat ivott, eg√©szen addig, am√≠g a csontjai eg√©szs√©gess√© nem v√°ltak! Mindh√°rom gyerek "r√°kattant" valamelyik √©telre. Teh√°t p√°r napig sokat ettek valamely √©telbŇĎl, de azt√°n fokozatosan kevesebbet fogyasztottak belŇĎle. A gyerekekn√©l nem jelentkezett √∂klendez√©s, semmilyen ev√©ssel kapcsolatos kellemetlens√©g, hasmen√©s vagy sz√©kreked√©s, √©s egyik gyerekn√©l sem alakult ki allergia.
A jelek szerint kiskorunkban teh√°t m√©g √∂szt√∂n√∂sen tudjuk, hogy mire van sz√ľks√©g√ľnk! Vajon hol √©s mikor vesz√≠tj√ľk el √ļtk√∂zben ezt a k√©pess√©g√ľnket? A k√∂nyv m√°sik kulcsfontoss√°g√ļ inform√°ci√≥ja: a s√≠r√°s a bab√°k sz√°m√°ra a stressz term√©szetes levezet√©si m√≥dja! Azt teh√°t nem elfojtani kell - pl. cumival -, hanem a kicsi mellett maradva utat engedni neki.

Csak azt sajn√°lom - √©s legink√°bb k√©t felnŇĎtt gyerekem sajn√°lhatja -, hogy A b√∂lcs bab√°t nem a 70-es √©vekben olvastam.

dr. Domján László

ISBN: 9789637491252
Kiadva : 2011
Kötés: puha kötés
Oldalsz√°m: 259 oldal
Vélemények
Nem akarja m√©g megvenni, de szeretn√© k√©s√Ķbb el√Ķvenni?
Tegye a saját Könyvespolcára. (Csak regisztrált, belépett felhasználóknak)
Akik megvették a terméket még ezt is választották:
ElŇĎzm√©nyek
Mostanában megtekintett termékek
  1. A bölcs baba - Dr. Aletha J. Solter
Bejelentkezés
A kosara √ľres
Kiadók
Kiadó információ
Mesélje el másoknak
 
Mes√©lje el valakinek akit √©rdekelhet term√©k√ľnk!
FACEBOOK