Keresés

110,81Ron
88,65Ron

A csata napja - Atkinson, Rick
Gabo Könyvkiadó
A szic√≠liai √©s az it√°liai h√°bor√ļ 1943-1944 - A Liberation-tril√≥gia 2. k√∂tete


A "Hajnali hadsereg" c√≠mŇĪ, Pulitzer-d√≠jas munk√°j√°ban Rick Atkinson a sz√∂vets√©gesek √©szak-afrikai diadal√°nak t√∂rt√©net√©rŇĎl alkotott dr√°mai √©s m√©rt√©kad√≥ besz√°mol√≥t. Most, "A csata napja" c√≠mŇĪ k√∂tetben, k√∂veti az amerikai √©s brit seregeket, amikor 1943 j√ļlius√°ban partra sz√°llnak Szic√≠li√°ban, majd k√©t h√≥nappal k√©sŇĎbb Olaszorsz√°g kontinent√°lis r√©sz√©n is, √©s kilom√©terrŇĎl kilom√©terre k√ľzdik v√©gig magukat v√©res √ļtjukon √©szak, R√≥ma fel√©.
Az it√°liai hadj√°rat kimenetele sohasem volt bizonyos, val√≥j√°ban Roosevelt eln√∂k, Churchill minisztereln√∂k √©s katonai tan√°csad√≥ik m√©g arr√≥l is nekikeseredetten vitatkoztak, hogy van-e egy√°ltal√°n √©rtelme az inv√°zi√≥nak Eur√≥pa √ļgynevezett ¬Ąl√°gy alteste¬Ē ellen. Amint azonban belev√°gtak, elk√∂telezetts√©g√ľk t√∂bbet nem rend√ľlt meg az ir√°nt, hogy Olaszorsz√°got felszabad√≠ts√°k a n√°ci uralom al√≥l, a v√°llalkoz√°s gy√∂trelmesen magas √°ra ellen√©re sem. A Salern√≥n√°l, Anzi√≥n√°l, a Rapido foly√≥n√°l √©s a Cassino v√°ros√°√©rt v√≠vott csat√°k k√ľl√∂n√∂sen hevesek voltak, √©s rengeteg vesztes√©ggel j√°rtak, √°m ahogy teltek a h√≥napok, a sz√∂vets√©ges seregek m√©gis folytatt√°k a n√©metek visszaszor√≠t√°s√°t felfel√© az It√°liai-f√©lszigeten. Az amerikai csapatok, √©l√ľk√∂n Mark W. Clark alt√°bornaggyal, a h√°bor√ļ egyik legbonyolultabb szem√©lyis√©gŇĪ √©s legellentmond√°sosabb hadvez√©r√©vel, fokozatosan mind elt√∂k√©ltebbek √©s a katonai mesters√©gben mind j√°ratosabbak lettek. Amikor 1944 j√ļnius√°ban felszabad√≠tott√°k R√≥m√°t, v√©gre kezdett elker√ľlhetetlennek l√°tszani a v√©gsŇĎ gyŇĎzelem Eur√≥p√°ban.
Ez az elsŇĎdleges forr√°sok gazdag v√°laszt√©k√°b√≥l gyŇĪjt√∂tt, bŇĎs√©ges √ļj anyagra t√°maszkod√≥, kiv√°l√≥ dr√°mai √©rz√©kkel √©s t√∂rt√©n√©szi szimattal megalkotott elbesz√©lŇĎ t√∂rt√©neti mŇĪ a legkiv√°l√≥bbak k√∂z√© tartozik. "A csata napj√°"-ban Rick Atkinson ism√©t a t√∂rt√©nelem egyik leglenyŇĪg√∂zŇĎbb hadj√°rat√°r√≥l adott hiteles besz√°mol√≥t a kez√ľnkbe.

ISBN: 9636896195
Kiadva : 2012.
Oldalsz√°m : 1008
Méret [mm] : 152 x 225 x 57
K√∂t√©sm√≥d : c√©rnafŇĪz√∂tt k√∂t√∂tt, v√©dŇĎbor√≠t√≥val
Vélemények
Nem akarja m√©g megvenni, de szeretn√© k√©s√Ķbb el√Ķvenni?
Tegye a saját Könyvespolcára. (Csak regisztrált, belépett felhasználóknak)
ElŇĎzm√©nyek
Mostanában megtekintett termékek
  1. A csata napja - Atkinson, Rick
Bejelentkezés
A kosara √ľres
Kiadók
Kiadó információ
Mesélje el másoknak
 
Mes√©lje el valakinek akit √©rdekelhet term√©k√ľnk!
FACEBOOK